Palmer wint eerste race in Monaco, Vandoorne 14e

BELGA
De Brit Jolyon Palmer heeft in Monte Carlo de openingsrace gewonnen van de Grote Prijs van Monaco, derde manche in de GP2 Series. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne eindigde als 14e.

Palmer, die op de polepositie startte, moest al snel de Nieuw-Zeelander Mitch Evans voor zich dulden. Na tien ronden nam de Brit de leidersplaats echter al opnieuw over. Palmer leek de overwinning bijna op zak te hebben, maar door een botsing tussen René Binder en André Negrao moest de race worden geneutraliseerd.

Na de herstart slaagde Palmer er toch in om, ondanks een tweede neutralisatie en een chaotische pitstop, zijn voorsprong op Evans te behouden.

Tactiek
Stoffel Vandoorne koos ervoor om zijn pitstop zo lang mogelijk uit te stellen, maar dat bleek niet de beste tactiek te zijn. Uiteindelijk moest de Kortrijkzaan vrede nemen met de veertiende plaats in deze eerste race.

Palmer haalde het uiteindelijk voor Mitch Evans, Felipe Nasr, Johnny Cecotto en Sergio Canamasas. Door de overwinning in deze eerste reeks verstevigt hij zijn leidersplaats in de WK-tussenstand. Met 101 punten leidt hij comfortabel voor Felipe Nasr (57 punten) en Julian Leal (48 punten). Stoffel Vandoorne bekleedt de zesde plaats met 25 punten.

Eddy Merckx op bezoek in Monaco.
BELGA Eddy Merckx op bezoek in Monaco.
BELGA
BELGA
BELGA