Volledig scherm
© REUTERS

“Oxfordvaccin werkt ook tegen gemuteerd virus” - Recordaantal nieuwe coronabesmettingen in Verenigd Koninkrijk

Het coronavaccin dat is ontwikkeld door Pfizer en BioNTech is naar alle waarschijnlijkheid ook werkzaam tegen de gemuteerde variant van het coronavirus die in Groot-Brittannië is opgedoken. In ons land blijven de covidcijfers intussen verder stijgen: er is nog steeds sprake van 2.529 nieuwe infecties per dag, een toename van 10 procent. Herlees al het nieuws over Covid-19 van dinsdag 22 december in dit liveblog.

33 reacties

 • Stephan Chef

  4 weken geleden
  Op één zondag moeten 6 miljoen Belgen hun democratische plicht uitvoeren, maar 6 miljoen vaccineren gaat blijkbaar vele maanden duren.
 • patricia de clercq

  4 weken geleden
  Goed van de voorzitter van cercle ,eindelijk iemand die een gepaste straf oplegt aan de spelers die denken dat ze god zijn ze moesten meer mensen die graag gaan feesten in de lockdown op een covid afdeling laten werken als straf
 • bruno draulans

  4 weken geleden
  Ik kan enkel vast stellen dat de overheid niks leert uit het verleden. 2 maal piek nadat reizigers terug naar huis komen. Op een Afvlakking wordt niet gereageert en pas als de curve terug omhoog gaat. Als men winkels sluit, moet men alles sluiten. Dat is de snelste weg om de gewenste daling te krijgen. Omdat ze dat niet deden, zit de overheid nu met een gigantisch probleem. Men durft niet meer verstrengen. Dit gaat serieus uit de hand lopen.
 • luc caels

  4 weken geleden
  Aantal besmettingen in VK 36.000 op 1dag,en toch mogen morgen mensen van het VK weer in België binnen. Begrijp dit niet.
 • rik casteleyn

  4 weken geleden
  Voor mij geen vaccinatie als ik niet naar de kapper mag .
 1. Pfizer reageert op vertraagde levering: “Meer dan ooit een betrouwbare factor in dit verhaal”

  Pfizer reageert op vertraagde levering: “Meer dan ooit een betrouwba­re factor in dit verhaal”

  Pfizer is "meer dan ooit een betrouwbare factor in dit verhaal". Zo heeft managing director Karel Van De Sompel van Pfizer Belgium Luxembourg in het VRT-programma De Zevende Dag gereageerd op de kritiek die het farmabedrijf moest slikken omdat het volgende week minder vaccins zal leveren. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke betreurt de “vervelende” communicatie, maar stelt tevreden vast dat de uiteindelijke impact op de vaccinatiecampagne klein zal zijn.
 2. IN BEELD. Alle Amerikaanse staten in hoogste paraatheid voor gewapende protesten in aanloop naar inauguratie Joe Biden

  IN BEELD. Alle Amerikaan­se staten in hoogste paraatheid voor gewapende protesten in aanloop naar inaugura­tie Joe Biden

  Alle 50 Amerikaanse staten en ook het District of Columbia (DC) staan op scherp voor mogelijk gewelddadige protesten dit weekend in aanloop naar de inauguratie van president-elect Joe Biden. Troepen van de Nationale Garde zijn massaal aanwezig in Washington DC om een herhaling van de dodelijke rellen van vorige week aan het Capitool te vermijden. Maar ook elders wordt de beveiliging opgeschroefd. De FBI waarschuwt voor mogelijke gewapende marsen door Trump-aanhangers in heel de VS.
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie