OVERZICHT. Verschroeiende hittegolven en bosbranden teisteren Zuid-Europese vakantielanden: "Zelfs de zee is te warm om verkoeling te vinden”

Landen rond de Middellandse Zee kreunen onder extreme hitte. In Zuidoost-Europa en Sicilië wordt het zeker meer dan 40 graden de komende dagen in Griekenland worden er zelfs temperaturen tot 46 graden verwacht. Daarnaast woeden er in Turkije een tiental bosbranden. “Zelfs het water van de zee is te warm om verkoeling te vinden”, zo getuigde een Vlaamse toeriste bij VTM NIEUWS vanop het Griekse eiland Chios.

  1. The Weeknd speelt thuismatch in Toronto voor 90.000 uitzinnige fans: “Ze zullen me van het podium moeten sleuren”
    Play
    Muziek

    The Weeknd speelt thuismatch in Toronto voor 90.000 uitzinnige fans: “Ze zullen me van het podium moeten sleuren”

    The Weeknd sloot zaterdagnacht zijn ‘After hours till dawn’-tournee af in Toronto. Na uitverkochte optredens in de grootste Amerikaanse stadions was het slot weggelegd voor de thuisstad van de Canadese artiest. In een spectaculair decor vuurde de superster in 100 minuten niet minder dan 29 nummers op 90.000 uitzinnige fans af. Die bejubelden hem vanaf de eerste noten. “I want to do this for the rest of my life”, klonk het. We hopen dat dit een plechtige belofte is, met snel een Europees vervolg.