RV
Volledig scherm
© RV

OVERZICHT. Van modderstromen in Landen tot wateroverlast op dancefestival Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren: heel het land moest zondag afrekenen met grote hoeveelheden neerslag

Op verscheidene plaatsen in ons land is er wateroverlast door zware regenval. In de Vlaams-Brabantse gemeente Landen zit de crisiscel samen. Daar liep het station compleet onder water en was sprake van modderstromen. Ook dancefestival Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren kreeg te kampen met wateroverlast: het festival vroeg bezoekers hun aankomst uit te stellen tot 19 uur of later. Eerder op zondag stonden in WaregemSint-Baafs-Vijve, Zulte en Lievegem al straten blank.

  1. Een jaar taliban aan de macht in Afghanistan: “Mensenrechten van hele bevolking worden afgenomen”
    Update

    Een jaar taliban aan de macht in Afghanis­tan: “Mensen­rech­ten van hele bevolking worden afgenomen”

    De radicaalislamitische taliban heerst maandag al weer een jaar over Afghanistan. De beweging kon op 15 augustus 2021 de macht overnemen, nadat de hoofdstad Kabul voor een groot deel onder haar controle was gekomen. In het paleis van de president riepen vertegenwoordigers van de islamitische fundamentalisten de overwinning uit. De toenmalige president Ashraf Ghani verliet dezelfde dag het land.