Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

OVERZICHT. Meer dan 900 Covid-patiënten in ziekenhuizen, aantal nieuwe besmettingen stijgt met 46 procent en rondt kaap van 3.000 per dag

De coronacijfers blijven opnieuw stijgen. Zo is het gemiddelde aantal besmettingen met 46 procent toegenomen tot 3.010 dagelijkse besmettingen. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsdienst Sciensano. Het reproductiegetal ligt op 1,21 procent, wat betekent dat de epidemie aan kracht wint. Ook het aantal doden en ziekenhuisopnames stijgt. 

136 reacties

 • werner vanhoutte

  1 maand geleden
  Mr Leemans , denk eens na. De Covid Safe pas bewijst ALLEEN dat u gevaccineerd bent Dringt het nog niet tot ons door dat de overheid en de wetenschappers ons constant wijsmaken dat men met die pas veilig is? In juli van dit jaar waren er meer dan 7800 ge- vaccineerden terug besmet .Men zal het niet graag horen, maar dat zijn allen mogelijke besmetters, nog meer dan niet gevaccineerden. Intussen is een zaak duidelijk: de vaccins hun beschermingsperiode is voorbij en dat weet men zeer goed !
 • Freddy Sonnemans

  1 maand geleden
  Sciensano moet al weken de ziekenhuis opnames opsplitsen in wel/niet gevaccineerden. Waarom doen ze dit niet?
 • Antoine De Saint-Exupéry

  1 maand geleden
  Kan iemand verklaren waarom in Afrika, waar ze een relatief lage vaccinatiegraad hebben, het aantal besmettingen daalt? En ze hier weer stijgen, ondanks de hoge vaccinatiegraad? Misschien is de 6de spuit wel de goede.
 • ward Dewinter

  1 maand geleden
  Weet nu nog niet iedereen dat een gevaccineerde nog steeds covid kan oplopen en verspreiden ? Bijgevolg is een covid safe pas NIET safe .Enkel een test ( voor zover deze betrouwbaar is ) zou verdere besmetting kunnen voorkomen. Wanneer gaan onze beleidsmakers en experten dit eens duidelijk zeggen. De verdere stijging van de besmettingen is daarvan het grootste bewijs .
 • Alfred LEEMANS

  1 maand geleden
  Terug 5 minuten politieke moed van de Vlaamse Overheid aub. Maak de Covid Safe pass zo snel mogelijk verplicht in Vlaanderen om te beletten.Dat zou kunnen beletten dat Vlaanderen wordt overspoeld door Fransen en dito voor de Vlaams Brabant door Brusselaars en Walen ( Uiteraard mensen zonder CSP).
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.