Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Tiene Carlier

OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt met 18 procent, dagelijks bijna 41 ziekenhuisopnames

In de periode van 28 juli tot 3 augustus werden elke dag gemiddeld 1.672 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat is een stijging met 18 procent in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt zaterdag uit de gegevens van het nationaal gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal coronapatiënten dat in de ziekenhuizen wordt opgenomen, neemt verder toe.

 1. Daders overval op scoutskamp veroordeeld: moeten allebei in therapie
  Steendorp/Vrasene

  Daders overval op scoutskamp veroor­deeld: moeten allebei in therapie

  De correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeelde maandag de twee jongemannen die de voorbije zomer een gewapende overval pleegden op een scoutskamp in Steendorp. Opmerkelijk: één van de daders, Amar S. (19) werd door familie en vrienden nochtans omschreven als “goedaardig”. “Ik was het noorden kwijt nadat ik vernam dat mijn ex zwanger was”, vertelde hij zelf aan de rechter. Beide daders krijgen bovenop hun celstraf aangepaste psychologische begeleiding.
 2. Verantwoordelijke voor aanslag in Irak met 320 doden opgepakt

  Verantwoor­de­lij­ke voor aanslag in Irak met 320 doden opgepakt

  In 2016 kwamen in de Iraakse hoofdstad Bagdad meer dan 320 mensen om bij een aanslag die door de terreurbeweging Islamitische Staat werd opgeëist. De aanslag was een van de zwaarste die ooit in Irak gepleegd werden. Meer dan vijf jaar later kondigt de Iraakse premier Moestafa al-Kazimi via Twitter aan dat de verantwoordelijke voor die aanslag werd opgepakt. Dat gebeurde niet in Irak, maar al-Kazimi verduidelijkt niet waar de man dan wel werd gearresteerd.