Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Tiene Carlier

OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt met 18 procent, dagelijks bijna 41 ziekenhuisopnames

In de periode van 28 juli tot 3 augustus werden elke dag gemiddeld 1.672 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat is een stijging met 18 procent in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt zaterdag uit de gegevens van het nationaal gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal coronapatiënten dat in de ziekenhuizen wordt opgenomen, neemt verder toe.

 1. Vijf HLN-reporters over het gevoel gevaccineerd te zijn: “Samen met die prik lijkt wel een groeiende prikkelbaarheid geïnjecteerd”
  PREMIUM

  Vijf HLN-reporters over het gevoel gevacci­neerd te zijn: “Samen met die prik lijkt wel een groeiende prikkel­baar­heid geïnjec­teerd”

  Hoera! We schoten dan wel wat traag uit de startblokken, maar de afgelopen maanden liep de vaccinatiecampagne als een trein. Sinds deze week zijn 80% van alle volwassen Vlamingen volledig gevaccineerd en daarmee lijkt de weg naar de vrijheid steeds dichterbij te komen. Maar wat doet het met een mens? Met welk gevoel blijven we achter? Vijf HLN-reporters blikken terug en vooruit na hun vaccinatie.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.