Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Oversterfte in Zuid-Afrika bijna drie keer hoger dan officiële coronabalans

Het coronavaccin van AstraZeneca mag ook worden toegediend aan 55-plussers. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid gisteren beslist. Daardoor kan de vaccinatiecampagne in ons land versneld worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.

29 reacties

 • Patrick Vandeputte

  2 maanden geleden
  Zeuren en zagen is blijkbaar het enige dat veel Vlamingen nog kunnen. Erika Vlieghe had zondag 200% gelijk. Stop met zeuren over alles en nog wat.
 • frans debont.

  2 maanden geleden
  In december Rusland uitlachen met hun vaccin en nu gaat Europa op zijn blote knieen gaan bedelen om er te krijgen.
 • vanhouckaf marie kleire

  2 maanden geleden
  Europa onderzoekt eindelijk een deal met de Russen, dat is het enige goede nieuws vandaag... hoe sneller het Sputnik Vaccin hoe beter, alles wat van de Russen komt is beter, ik wil géén Europese rommel.
 • Heinrich Wolf

  2 maanden geleden
  Heel deze parlementaire warboel lijkt sterk op de Processie van Echternach. Vier sprongen vooruit en hier dan drie sprongen achteruit.
 • kim lenaerts

  2 maanden geleden
  Men is nu bezig de volgorde te bepalen van wie gevaccineerd gaat worden , allen volgens leeftijd of toch eerst risicopatienten . Men vergeet precies dat er nog zeer veel risicopatienten ondanks hun ziekte en de bijbehorende risico's toch nog blijven werken . Mij lijkt het dus logisch dat risicopatienten vlugger worden gevaccineerd .
 1. De Croo: “Epidemologische situatie blijft dé basis voor alle beslissingen”
  9

  De Croo: “Epidemolo­gi­sche situatie blijft dé basis voor alle beslissin­gen”

  De epidemiologische situatie blijft de basis, het vertrekpunt van alle maatregelen. Dat heeft premier Alexander De Croo woensdag benadrukt in de commissie Binnenlandse Zaken, waar hij een antwoord kwam geven op vragen van de Kamerleden. De Croo was verbaasd dat geen enkel van de vragen over die situatie ging. Hij liet verder niet veel in zijn kaarten kijken wat de agendapunten betreft op het volgende Overlegcomité vrijdag, zoals de heropening van de terrassen vanaf 8 mei. De voorwaarden om te kunnen versoepelen gaan wel voorzichtig de goede richting uit, liet hij optekenen.
 1. Natalia legt uit waarom haar dochtertje Bobbi-Loua heet
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Natalia legt uit waarom haar dochtertje Bob­bi-Lou­a heet

 2. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden