Overnachting duurder in Brugge dan in Londen

PHOTO_NEWS
Een overnachting is in Brugge, gemiddeld, duurder dan in metropolen zoals Londen, Parijs of Hongkong. Dat blijkt uit een studie van de prijzenvergelijker voor toeristen GoEuro. De site heeft de prijzen vergeleken van meer dan 60.000 hotels en andere accomodaties in 150 steden.

Brugge staat in die lijst van 150 steden op de 12e plaats, met een gemiddelde prijs van 105 euro per nacht. Namen is de tweede duurste stad in ons land, met een gemiddelde prijs van 70 euro. Gent volgt op de derde plaats (69 euro). Luik (63 euro), Antwerpen (62 euro), Brussel (60 euro), Leuven (57 euro) en Bergen (53 euro) vervolledigen de lijst voor België.

Duurste stad ter wereld is New York, met 198 euro, ruim voor Sankt Moritz in Zwitserland (147 euro) en het Chinese Macau (135 euro).

Wie dan weer goedkoop en luxueus de nacht wil doorbrengen, die moet naar Antalya in Turkije. Daar betaal je gemiddeld € 56 per nacht voor vijf sterren.

De duurste tophotels vind je dan weer aan de andere kant van de wereld, in Punta Cana (Dominicaanse Republiek). Reken daar op een budget van 1.061 euro per nacht.

GoEuro heeft hotels (1 tot 5 sterren), jeugdherbergen maar ook het aanbod via Airbnb vergeleken.