Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

Overlegcomité komt vrijdag opnieuw samen

Vanaf vandaag moeten kinderen jonger dan 12 jaar toch in quarantaine wanneer er een besmetting is binnen het gezin, tenzij zij de voorbije vijf maanden zelf Covid-19 hebben gehad. Premier Alexander De Croo (Open Vld) plant dan weer verschillende overlegrondes over de veelbesproken coronabarometer. Die moet op basis van parameters en kleurcodes meer voorspelbaarheid mogelijk maken in de coronamaatregelen. Herlees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus van maandag 17 januari in dit liveblog.

64 reacties

 • Nalani Tavernier

  4 maanden geleden
  Ik zet geen de voordelen verdwijnen van vaccin en de bijwerkingen blijven. Uitspraak vdb. Ze hebben de griep een andere naam gegeven. Want spierpijn hoofdpijn en wat koorts is plots covid in 2018 was dat gewoon de griep. Wij niet gevaccineerd besmet geraakt lagen niet op ic hoor 🤣😂mensen geloven echt dat ze zonder vaccin opbod belanden terwijl gevaccineerden wel op ic belanden 80 procent is gevaccineerd. Ik zet geen de kans is groter met vaccin om covid te krijgen dan zonder.
 • nico de visser

  4 maanden geleden
  De regering, het lijkt wel het rad van fortuin. Ze hebben er nog is een ferme draai aan gegeven. waar zou het op vallen? Verplichte vaccinatie? coronabarometer? Totale lockdown? Of 1G beleid? Zie vrijdag het vervolg...
 • Jan vanderwallen

  4 maanden geleden
  Diegenen die solidair geweest zijn met de vaccinatiecampagne mogen hiervoor beloond worden. Het klein percentage weigeraars mogen best wat minder vrijheden hebben zodat ze minder snel besmet worden en niet nodeloos bedden innemen op intensieve zorgen.
 • bernard vermeulen

  4 maanden geleden
  De eerste minister heeft geblunderd in het verleden trok hij de stekker uit de regering, wel nu zou hij dat beter opnieuw doen, wat een geklungel al 2 jaar achtereen.
 • patrick mancel

  4 maanden geleden
  Oei, gaan we nog wat verder versoepelen?