EPA
Volledig scherm
© EPA

Overlegcomité komt mogelijk nu vrijdag al samen wegens de slechte coronacijfers, versoepelingen in het gedrang

Ons land blijft, in tegenstelling tot veel andere Europese landen, verder inenten met het AstraZeneca-vaccin. Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA zegt dat er nog altijd geen aanwijzingen zijn dat het vaccin bloedstolling veroorzaakt. Ondertussen liggen er in ons land opnieuw meer dan 500 patiënten met Covid-19 op de afdelingen intensieve zorg van de ziekenhuizen.

40 reacties

 • Dirk Corten

  8 maanden geleden
  Ik stel voor dat bv. Vtm of Vrt een feel good programma maken en de voltallige regering uitnodigen om voor de camera's ingeënt te worden met het Astra Zeneca vaccin, om de bevolking te overtuigen dat er echt geen probleem is met Astra Zeneca...eens benieuwd hoeveel er zullen opdagen van onze excellenties...Minister VDB op kop...?
 • Hugo hofmans

  8 maanden geleden
  Ze komen samen, waarom ? Om hetzelfde woord dat al een jaar in gebruik is "maatregelen" nog wat te herhalen ? Vaccineren is wat we willen horen en zien ! "Maatregelen" heeft echt afgedaan, de bevolking wil iets anders, iets écht oplossingen kan bieden ! Doe daar iets aan !
 • robertrand walraedt

  8 maanden geleden
  11 op 215800 dit komt al een stuk dichter. Wanneer gaan ze astra zenica verbieden en onze politiekers voor een rechtbank slepen.
 • ludo Rijnders

  8 maanden geleden
  Het wordt sterk aangeraden om jezelf te controleren op trombose na vaccin AstraZenica. Dixit de regering.
 • Eveline Vermeeren

  8 maanden geleden
  Tip: lees bijsluiter Dafalgan, elke hormonale pil veroorzaakt tromboses... geloof me. Geneesmiddelen die wij als normaal bestempelen zijn nog grotere rommel dan alle vaccins tesamen...
 1. Risico op storm of wateroverlast en kans op winterse neerslag, KMI kondigt code geel af in westen van het land

  Risico op storm of waterover­last en kans op winterse neerslag, KMI kondigt code geel af in westen van het land

  Het blijft zondagnamiddag bewolkt. Er vallen veel buien over de westelijke landshelft, die kunnen bestaan uit smeltende sneeuw en wat korrelhagel, en die mogelijk gepaard gaan met enkele donderslagen. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 voor niet-dringende hulp geactiveerd. Het KMI heeft ondertussen code geel aangekondigd voor neerslag aan de kust en in West-Vlaanderen. In het westen van het land kwamen verschillende straten al blank te staan.