Met een mondmasker op de trein, dat hoeft niet meer vanaf maandag 23 mei.
Volledig scherm
Met een mondmasker op de trein, dat hoeft niet meer vanaf maandag 23 mei. © Photo News

Overlegcomité beslist: mondmaskerplicht verdwijnt op openbaar vervoer, geen PLF meer voor meeste reizen

OVERZICHTVanaf maandag moeten we geen mondmasker meer dragen op het openbaar vervoer. Dat heeft het Overlegcomité beslist. Ook het Passenger Locator Form (PLF) voor de meeste reizen gaat op de schop. De coronabarometer die sinds maart dit jaar op code geel stond, wordt gedeactiveerd.

89 reacties

 • Karim Fezoua

  1 maand geleden
  Ik wil gerust na de zomer en indien nodig om een nieuwe boosterprik gaan. Maar kom tegen dan niet af dat we ook weer een mondmasker zullen moeten dragen.
 • luc caels

  1 maand geleden
  Mondmaskers bewijzen zeker zijn nut. Zou altijd verplicht moeten zijn. Mensen zijn het nu toch gewoon, zoals in Azië.
 • luc vlemincx

  1 maand geleden
  Na drie maanden geen masker te moeten dragen bij de apotheken, want dat is een winkel, zou dat nu vanaf maandag terug moeten. Van stommiteiten gesproken, de politiek heeft het nog altijd niet geleerd. Wie zoveel angst heeft, door de virologen bezorgt, kan nog altijd een masker dragen. Maar verplicht zonder reden is voorbij, ook bij apothekers.
 • Lesley Huyens

  1 maand geleden
  Groot gelijk Jos..ik ben heel blij dat we er vanaf zijn en dan toch hoor ik mensen zeggen dat iedereen het moet blijven dragen en zie ik mensen zelfs fietsen met een masker op. Onbegrijpelijk. Terwijl het net nog zo fijn is om terug de mensen hun glimlach te zien
 • Maxime Horemans

  1 maand geleden
  Ik ben van mening als mensen een mondmasker willen dragen is dat hun keuze & als mensen er geen willen aandoen is dat ook persoonlijk hun eigen keuze. ik ben nooit een voorstander geweest van een mondmasker te gaan dragen op eerder welke plaats ik kwam in belgie.