Overleden na emotionele match van 'zijn' Duivels: hartaanval velt voorzitter Fanclub 1895

KBVB
Erik Reynaerts (50) is overleden aan een hartaanval. De voorzitter en oprichter van '1895', de officiële fanclub van de Rode Duivels, werd na het duel België - Hongarije in Toulouse afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar overleed hij vandaag. Reynaerts was ook lid van de supportersvereniging van KV Mechelen. Op 5 juni overleed zijn vrouw na een jarenlange strijd tegen kanker.

De overkoepelende supportersfederatie 1895 werd in 2011 in het leven geroepen om de Nationale Supportersfederatie NSF en zijn Franstalige tegenhanger FNS beter te laten samenwerken. Erik Reynaerts, voorzitter van NSF, kreeg van de Koninklijke Belgische Voetbalbond de taak om de fanclub te leiden. De supportersclub werd mede door het werk van de Oost-Vlaming al snel een enorm succes. Intussen telt 1895 bijna 25.000 leden.

Gisteren was hij aanwezig in het stadion tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Hongarije. Reynaerts was een bevoorrecht getuige van de eclatante 4-0 zege, maar werd na de emotionele match in zijn hotel in Toulouse geveld door een hartfalen. De 50-jarige Oost-Vlaming werd naar het ziekenhuis gebracht maar stierf vandaag.

"Erik is een begrip in de supporterswereld, binnen en buiten België. Hij was de verpersoonlijking van onze supporterswerking.We leven mee met de familie en vrienden van Erik en dragen hem voor altijd met ons mee. Zijn lach staat op ons netvlies gebrand, we zullen hem nooit vergeten", valt te lezen op de site van de KBVB.

belga