Rachel en Joshua Piland (links) en baby Abigail.
Volledig scherm
Rachel en Joshua Piland (links) en baby Abigail. © Facebook

Ouders weigeren behandeling voor geelzucht pasgeboren dochter. De gevolgen zijn verschrikkelijk

NieuwsEen Amerikaans koppel riskeert een celstraf van 15 jaar omdat het weigerde zijn pasgeboren dochter te laten behandelen voor geelzucht. Het kleine meisje betaalde daarvoor de hoogste prijs. De vroedvrouw probeerde de ouders nog te overtuigen hulp te zoeken en waarschuwde voor hersenbeschadiging en dood, maar kreeg als antwoord dat alles wel goed zou komen. “God maakt geen fouten”, klonk het bij het koppel, dat aangesloten is bij een conservatieve christelijke kerk.

 1. Buitenschoolse kinderopvang vraagt dringend overleg over verlenging herfstvakantie

  Buiten­school­se kinderop­vang vraagt dringend overleg over verlenging herfstva­kan­tie

  Het Vlaams Welzijnsverbond vraagt dringend overleg met de Vlaamse regering over de impact van de verlenging van de herfstvakantie op de buitenschoolse kinderopvang, de jeugdhulpsector en de gehandicaptensector. “Wij willen hier zeker onze verantwoordelijkheid nemen”, zegt directeur Hendrik Delaruelle. “Maar dit had veel vroeger beslist en gepland moeten worden, en niet alleen met de onderwijssector.” De Gezinsbond van haar kant vraagt begrip en flexibiliteit voor gezinnen die hierdoor in de problemen komen.
 2. INTERVIEW. Nicole Kidman staat naast Hugh Grant in ‘The Undoing’: “Hij heeft zijn motivatie teruggevonden”
  PREMIUM
  TV

  INTERVIEW. Nicole Kidman staat naast Hugh Grant in ‘The Undoing’: “Hij heeft zijn motivatie teruggevon­den”

  De lockdown houdt Hollywood al meer dan acht maanden in haar greep, en dat begint nu ook op grote filmsterren als Nicole Kidman (53) effect te hebben. De opnames van haar nieuwste film ‘The Northman’ werden noodgedwongen voor een tijdje stilgelegd, en ook de release van haar HBO-reeks ‘The Undoing’ werd met zes maanden uitgesteld. Vanaf vandaag is - bij ons via Telenet - de eerste aflevering eindelijk te zien, en als je goed kijkt zie je ook haar dochters opduiken. In een interview met onze Hollywoodredactrice vertelt ze openlijk over Hugh Grant, haar zangkunsten, haar zorgen om de filmindustrie en de toekomst van haar kroost. “Mijn dochters hebben vijf dagen in ijskoude temperaturen gefilmd, maar géén seconde gezeurd.”