Ouders injecteren hun drie kinderen met heroïne en noemen het 'medicijntjes'

Facebook
Ashlee Hutt (24) en Leroy McIver (25) uit de Amerikaanse staat Washington zijn gearresteerd op verdenking van zware kindermishandeling. Het koppel zou hun twee dochters, van amper twee en vier jaar oud, en hun zesjarige zoon hebben geïnjecteerd met heroïne. Ze vertelden de kinderen dat ze een "slaapsapje" kregen en "medicijntjes om zich goed te voelen".

De drie kinderen werden uit het huis gehaald nadat wondjes en kneuzingen op hun lichamen werden gevonden. Omdat de kwetsuren overeenstemden met wondjes van een heroïne-injectie, werd onmiddellijk haarstalen bij de kinderen afgenomen. Bij beide dochters werden sporen heroïne gevonden.

Het zesjarige zoontje vertelde de politie dat zijn ouders hem "medicijntjes gaven om zich goed te voelen". Hij beschreef het 'medicijn' als "een wit poeder gemengd met water". De jongen vertelde ook dat hij werd geïnjecteerd nadat zijn vader hem had proberen te wurgen.

De ouders hebben bekend dat ze met een heroïneverslaving kampen en dat andere mensen ook heroïne gebruikten in hun huis. Hun proces gaat van start op 20 december, maar zowel Hutt als McIver pleiten onschuldig.

De kinderen verblijven bij een pleeggezin. Ze stellen het naar verluidt goed.