Oud-president Bush voor het eerst in tien jaar populairder dan Barack Obama

George W. Bush voor het Amerikaanse Huis in 2006.
PHOTO_NEWS George W. Bush voor het Amerikaanse Huis in 2006.
Voor de eerste keer in tien jaar tijd hebben meer Amerikanen een positieve kijk op oud-president George W. Bush dan op huidig president Barack Obama.

Bush wordt door 52 procent van de ondervraagden in de CNN-peiling als positief beschouwd, tegenover 43 procent die hem negatief aanziet. Bij Barack Obama is de score exact gelijk verdeeld met telkens 49 procent die hem een positieve of negatieve opinie toedicht. Obama's score is trouwens de laagste van de vijf laatste Amerikaanse presidenten.

Het is de eerste keer in tien jaar tijd, sinds april 2005, dat Bush hoger dan Obama eindigt. Bush zat toen net drie maanden in zijn tweede ambtstermijn.

Van de laatste vijf Amerikaanse presidenten doen Bush' vader George en Bill Clinton het trouwens het best, met 64 procent van de Amerikanen die hen positief beoordelen. 30 procent ziet vader Bush negatief, 33 procent Bill Clinton.

Beter nieuws voor Obama is dat meer ondervraagde Amerikanen de Democratische partij positiever beoordelen dan de Republikeinse: 47 procent heeft een positief beeld van de Democraten tegenover 45 procent een negatief, bij de Republikeinen is dat 41 en 49 procent.