Orkaan Irma: Thomas Cook neemt maatregelen voor reizigers in Caraïben

afp
Een speciaal interventieteam van reisorganisator Thomas Cook vertrekt morgen naar de Dominicaanse Republiek om reizigers en medewerkers ter plaatse bij te staan indien nodig. Reizigers die van Thomas Cook nog moeten vertrekken naar de Caraïben kunnen tussen vandaag en zondag 10 september kosteloos wijzigen of annuleren.

Bij resiorganisatie TUI kijken ze het nog even aan. "We volgen de situatie natuurlijk nauwgezet op", zegt Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, "maar we gaan de beslissing over maatregelen later op de week nemen, als we een preciezer beeld hebben van de dreiging."

Thomas Cook volgt de situatie betreffende de Orkaan Irma van heel nabij. De orkaan werd vandaag geclassificeerd als een orkaan van categorie 5. Florida en Puerto Rico hebben de noodtoestand afgekondigd.

Orkaanwaarschuwingen werden uitgeschreven voor de eilanden Antigua, Barbuda, Anguila, Montserrat, Saint Kitts en Nevis, Sint Maarten, Saint Barthelemy, Saba, Saint Eustatius, Puerto Rico, de Britse Maagden Eilanden en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Verwacht wordt dat de orkaan later deze week ook de Dominicaanse Republiek en Cuba treft, om dan dit weekend Florida aan te doen.

afp

Schuilkelders

Thomas Cook België heeft enkele honderden klanten in het Caraïbische gebied. Gezien de intensiteit van de orkaan, zendt Thomas Cook België een speciaal opgeleid interventieteam naar de Dominicaanse Republiek om de reizigers en medewerkers ter plaatse bij te staan indien nodig. Dit team genoot een intense opleiding en staat in voor zowel psychologische bijstand als repatriëring mocht dit nodig zijn.

"Onze hotels in de Caraïben zijn uitgerust met schuilkelders en onze medewerkers die reeds ter plaatse zijn, werden speciaal opgeleid voor dergelijke noodsituaties. Als extra ondersteuning zal een speciaal Belgisch interventieteam morgen vertrekken vanuit Düsseldorf", zegt Laura Van Waeyenberge, woordvoerster van Thomas Cook België.

Reizigers die deze week nog moeten vertrekken richting de Caraïben, tussen vandaag/dinsdag t.e.m. zondag 10 september, maar liever niet vertrekken, kunnen kosteloos hun reisbestemming wijzigen of annuleren.

TUI: "Iets te vroeg"

"Ook wij volgen de informatie over orkaan Irma op de voet. Want wij hebben volgende zaterdag een vlucht die naar Miami, Florida, vertrekt", zegt Piet Demeyere van TUI. "Maar de ervaring leert ons dat de route en de sterkte van dergelijke orkanen van dag tot dag sterk kunnen wijzigen. Daarom vinden we het nu nog iets te vroeg om maatregelen af te kondigen, maar zodra die nodig zijn zullen wij alle noodzakelijke beslissingen nemen in het belang van de veiligheid van onze klanten."
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan verbiest

  Vertrekken volgende week vrijdag richting punta cana en zijn zeer ongerust als je zie hoe gevaarlijk deze orkanen zijn wat moeten die mensen ginder toch allemaal meemaken. .

 • Annick Geyskens

  Irma wordt hier aan de noordkust van Dominicaanse Republiek verwacht over minder dan 24 uur. Wij hebben tips gekregen van hostess Tui alsook mededeling en wat te doen bij een orkaan in het Tui boek aan de receptie van het hotel. Alle excursies afgelast. We zetten ons schrap en hopen dat het niet te erg wordt.

 • Remco de Geest

  Thomas cook heeft geen eens personeel. We worden al 2 weken niet geholpen

 • Dominique Verherstraeten

  Op Domincaanse Republiek is alles nog Toppie ...

 • Nancy Goemaere

  Haha TUI weeral eens hopeloos te laat zoals altijd