Organisator Bal der Bals vrijgesproken in beroep

photo news
Mathieu De Ruyck (26) is vanmiddag door het hof van beroep in Gent vrijgesproken van gebrekkige medewerking aan de curator. De Gentenaar die in 2013 Bal der Bals organiseerde, ging in beroep tegen zijn beroepsverbod dat hij kreeg naar aanleiding van zijn faillissement in 2013.

De Ruyck organiseerde de zeer succesvolle feestjes Bal Du Zoute en Bal van Gent, maar wat begon als een goede bijverdienste, draaide uit op een ravage. De Ruyck werd geconfronteerd met lastercampagnes op sociale media en in 2012 maakte hij verlies met zijn studentenfuif. "Bal der Bals in 2013 moest deze put dichten", aldus de advocaat van De Ruyck tijdens de behandeling van de zaak. "Jammer genoeg werd de zaal op de laatste moment geannuleerd waardoor hij moest uitwijken naar Flanders Expo, wat een veel grotere zaal was."

photo news

Flop

Bal der Bals werd ludiek op sociale media omgedoopt tot Flop der Flops. De drank was enorm duur, het evenement raakte niet uitverkocht en het faillissement drong zich op. In eerste aanleg werd de man al vrijgesproken voor het laattijdig aangeven van het faillissement, ook het hof van beroep oordeelt dat er geen kwaad opzet in het spel was in verband met de aangifte. De eerste rechter oordeelde wel dat de jonge man niet meewerkte met de curator. Hij kreeg hiervoor een celstraf van vier maanden met uitstel en een beroepsverbod van drie jaar. In beroep werd hij vanmiddag echter vrijgesproken.

Mathieu De Ruyck in 2013.
Bal der Bals Mathieu De Ruyck in 2013.
photo news

Curator

De curator vertelde in het hof tijdens de behandeling van de zaak hoe hij De Ruyck telefonisch niet kon bereiken en maar twee e-mails van de man ontvangen had via een vreemd e-mailadres. Het hof acht dat niet voldoende om De Ruyck een straf op te leggen. Hij werd over de volle lijn vrijgesproken. De Ruyck zelf, die al een tijdlang thuis zit met een depressie, reageert opgelucht: "De rechtszaak en persoonlijke commentaren hebben op mij en mijn omgeving gewogen. Ik ben zeer tevreden met de positieve afloop." 

photo news
photo news