Het vliegtuig op de luchthaven van Las Palmas. Alle passagiers moesten uiteindelijk uitstappen en zichzelf verder behelpen.
Volledig scherm
Het vliegtuig op de luchthaven van Las Palmas. Alle passagiers moesten uiteindelijk uitstappen en zichzelf verder behelpen. © RV

Opstand uitgebroken na blikseminslag op vlucht van Brussels Airlines naar Tenerife: “Totale chaos”

Een vliegtuig van Brussels Airlines dat op weg was naar Tenerife is woensdag, nadat het was getroffen door een blikseminslag, gestrand op Gran Canaria. Toen de 155 passagiers - die bijna op hun eindbestemming waren - te horen kregen dat ze vanwege een technisch mankement zouden terugvliegen naar Brussel, brak een opstand uit. “Totale chaos”, zegt iemand die op het vliegtuig zat. “De situatie is uit de hand gelopen”, bevestigt Brussels Airlines.

86 reacties

 • Nico Michiels

  2 maanden geleden
  Veiligheid boven alles? Een 15 min verder vliegen niet maar wel 4:30u? Begrijpen wie het kan!
 • Dirk Devriendt

  2 maanden geleden
  Het is hoog tijd dat ze die vliegmaatschappij afschaffen en zeker geen belastingsgeld meer in pompen.
 • Karin Helsen

  2 maanden geleden
  Wij zaten boven de vleugel waar de bliksem insloeg (SN3781), de landing was al ingezet ..GC was een gevolg van een zware storm boven T. waardoor geen luchtverkeer mogelijk was. De pilote en crew hebben ons altijd correct geïnformeerd (waarvoor respect), zij voerden de orders van Brussel uit.. we waren mondig toen we vernamen dat we moesten terugvliegen, maar een 'opstand' was het niet. Op eigen initiatief zijn we met 'Binter' die avond doorgevlogen anderen de dag nadien. Onkosten worden vergoed.
 • jochen pionner

  2 maanden geleden
  Brussels Airlines is 100% verantwoordelijk, ook hier en ook bij het geval van die muitende passagiers in Brussel die nog 5 dagen (!) zouden moeten wachten op een ander vliegtuig, en dit binnen de luchthaven. Man, man.
 • Lou Spoormans

  2 maanden geleden
  Het had zo simpel kunnen zijn... Drie bussen bestellen op Las Palmas, naar Aegete waar de veerboten makkelijk 200 passagiers extra aankunnen en dan één uurtje varen naar Santa Cruz de Tenerife, drie bussen en dan op naar de bestemming. Kostprijs per persoon ongeveer van dit alles zo'n 200€/pp.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Meer dan 1 miljoen Belgen kan zich geen gangbare levensstandaard veroorloven

  Meer dan 1 miljoen Belgen kan zich geen gangbare levensstan­daard veroorlo­ven

  Bijna een op de tien Belgen kan zich op materieel en sociaal vlak geen gangbare levensstandaard veroorloven. Zowat 1,083 miljoen inwoners werden in 2022 geconfronteerd met die situatie van ‘materiële en sociale deprivatie’. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de EU-SILC-enquête, zo meldt het statistiekbureau Statbel. Onder meer onverwachte uitgaven en het degelijk verwarmen van de woning liggen moeilijk voor een deel van de bevolking.
 1. Qatargate: Europees Parlement heft parlementaire onschendbaarheid van Belg Marc Tarabella op, corruptievervolging nu mogelijk

  Qatargate: Europees Parlement heft parlemen­tai­re onschend­baar­heid van Belg Marc Tarabella op, corruptie­ver­vol­ging nu mogelijk

  Het Europees Parlement heeft donderdag de parlementaire onschendbaarheid van de Belg Marc Tarabella en de Italiaan Andrea Cozzolino opgeheven. Dat is gebeurd op vraag van het Belgische gerecht, dat de rol van de twee parlementsleden in Qatargate verder wil onderzoeken. Door de zet van het Europees parlement is corruptievervolging van de Belg en Italiaan nu mogelijk. Zelf maakten de twee sociaaldemocraten daartegen geen bezwaar.