OPROEP. Schenken uw kinderen u ook meer geluk nu ze het huis uit zijn?

.
Getty Images .

Ouders zijn gelukkiger dan mensen zonder kinderen, maar wel pas wanneer de kinderen uit huis trekken. Dat blijkt uit een grootschalige Duitse studie die 50-plussers met en zonder kinderen vergeleek. 

Herkent u zich in dit onderzoek? Schenken uw kinderen, nu ze alleen wonen of getrouwd zijn, u meer geluk en voldoening in hun nieuwe rol? Geven ze minder stress en meer bloemen? Het Laatste Nieuws is op zoek naar gelukkige 'oudere’ ouders die hun verhaal willen doen in de krant van morgen. 

Contacteer ons via sam.ooghe@dpgmedia.be. Vergeet daarbij zeker uw telefoonnummer niet te vermelden.  
28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Cuypers

  Met of zonder kinderen. Geluk moet je zelf maken. Nu de kinderen zelfstandig zijn maakt het mij blij dat ik ze af en toe een financieel duwtje kan geven. Liever nu dan wanneer vadertje staat zijn deel eist.

 • Arie Oskam

  Toen ze nog thuis woonden, konden wij hun misstappen of foutieve beslissingen nog beïnvloeden en bijsturen. Nu ze zich zelfstandig gesetteld hebben, zijn ze volledig zelf verantwoordelijk. Alleen verwachten ze nu nog steeds dat wij de gevolgen van hun fouten mee helpen oplossen ! Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen, gaat nog steeds op ! lAls het hun goed gaat, ben ik gelukkiger, maar als het ze niet goed gaat, ben ik nog ongelukkiger dan toen ze nog thuis woonden !

 • ineke van corenland

  De meeste kinderen zijn baas over hun ouders en hebben het altijd bij het rechte eind. Dus ouders : "Hou jullie mond" en bemoei jullie niet met de zaken van je kinderen, tenzij ze je nodig hebben voor financiele steun, kinderopvang, ... De kleinkinderen zijn OK , zolang ze klein (jong) zijn. Daarna nemen ze de (slechte) gewoontes over van hun ouders. ( Danny )

 • Guy Parmentier

  Het leven is een mooi lang verhaal van komen en gaan... oh zo blij bij de geboorte , alleen de tijd gaat ooo zo snel... ze worden tieners ... en uiteindelijk ook volwassenen .... heel gelukkig toen HIJ bij ons was .... Zelfs met de nodige up en downs ... heel gelukkig nu HIJ zelf papa is geworden ....alles heeft zijn tijd ! alleen beseffen de mensen dit blijkbaar niet meer !

 • Vlasta Vermeersch

  Kinderen heb je voor het leven of ze nu nog thuis wonen of op eigen benen staan ...