OPROEP. Maakte jij -net als Kim Clijsters- ook een “comeback” na moederschap?

Kim Clijsters
BELGA Kim Clijsters
“Wat ik echt wil in mijn leven? De voorbije zeven jaar, ben ik voltijds mama geweest. En ik hou ervan, écht. Maar ik hield er ook van om professioneel tennister te zijn. En eerlijk: ik mis dat gevoel. Dus... wat als ik de beiden probeer te combineren? Kan ik een liefhebbende moeder zijn én de best mogelijke tennisster? Laten we het doen. Laten we nog een keer een comeback maken. Ik zie jullie in 2020!”

Kim Clijsters kondigde vandaag haar comeback in de tenniswereld aan. “Wat ik echt wil in mijn leven? De voorbije zeven jaar, ben ik voltijds mama geweest. En ik hou ervan, écht. Maar ik hield er ook van om professioneel tennister te zijn. En eerlijk: ik mis dat gevoel. Dus... wat als ik de beiden probeer te combineren?”

Haar boodschap is heel herkenbaar. Want er zijn wel meer vrouwen die hun carrière “on hold” zetten om zich een tijdje helemaal op de kinderen te focussen. Maakte ook jij nadien een “comeback” om de draad van je carrière weer op te pikken? Of dat nu als leerkracht was, ondernemer of fotomodel … onze redactie zou jouw verhaal graag horen. Mail naar redactie@hln.be en vergeet zeker ook je gsm-nummer niet te vermelden.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Catherine MISTIAEN

  Ik vond het vréselijk om terug te 'moeten gaan werken'. Ik vond het vréselijk om de borstvoeding te 'moeten afbouwen voor het werk'. Ik vond het vréselijk om niet THUIS te zijn bij mijn baby. Ik vond de combinatie werk+gezin: vréselijk! Ik 'moest gaan werken' om den brode. En de tijdsgeest is al, sinds WOII: 'Meisjes moeten studeren en gaan werken', zoals jongens! Vréselijk! Maar, eerlijk toegegeven, een supergoeie huisvrouw, zoals mijn moeder was, zou ik wellicht nooit (geweest) zijn ...

 • Germain De Block

  Niet iedereen maakt er een mediaspectakel van Hoog tijd voor een soap van de clijsters.lol.

 • Alain Van ranst

  Elke werkende moeder maakt haar comeback na de zwangerschapsrust!

 • Ramon Simon

  En wat met alle mannen die het vaderschap maken en daarna een comeback maken?

 • Wilfried Vanden Berg

  De hoeveelste comeback is dit nu al? Kan ze het vele geld niet meer missen? Of heeft ze haar ganse spaarpot( als ze die had) al op gesoupeerd ?