Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

OPROEP. Kocht jij een mobilhome tijdens de pandemie en heb je daar nu spijt van?

Tijdens de eerste jaarhelft van 2021 werd er volop gezocht naar (vouw)caravans, mobil- of motorhomes. Maar liefst 11 miljoen keer werd er gezocht naar een hotel op wielen, zo blijkt uit cijfers die onze redactie ontving. De eerste zes maanden van 2022 bleek nog maar de helft geïnteresseerd te zijn in een mobilhome, vermoedelijk omdat we weer makkelijk met het vliegtuig kunnen reizen. Kocht jij een mobilhome tijdens de pandemie en heb je daar nu spijt van? Of heb je net een tweedehandsmobilhome op de kop kunnen tikken en ben je nog steeds gelukkig met je aankoop?

7 reacties

 • Katrien Verzele

  5 maanden geleden
  Sommigen zullen het zich niet beklagen, anderen wel. Kamperen is een leefstijl en dat is niet voor iedereen even leuk. Het is een totaal andere manier van vakantiebeleving. Ikzelf kampeer al 50 jaar. Ik heb het geleerd van mijn ouders en vond het heerlijk. Zelf ben ik begonnen met een tent, dan een 2de handscaravan, daarna en nieuwe en uiteindelijk overgestapt naar een mobilhome. Ik heb dus alles verkend en heb 4 jaar geleden toch de mobilhome ingeruild voor opnieuw een caravan. Héérlijk !
 • José Lippens

  5 maanden geleden
  Veel motorhome toeristen brengen leven in de economie door de terrasjes en de restaurants die ze bezoeken. Tijdens de covid waren er restaurants die hun parking als overnachtingsplaats gaven en de bezoeker kon eten in zijn huisje.maar veel nieuwelingen zijn eigenwijs en hebben geen respect voor de buurt waar ze zich plaatsen. Het is geen hotel op wielen.
 • Steve Blokzijl

  5 maanden geleden
  Camper is een hele vrijheid, je hangt niet vast aan iets of iemand en beslist lekker zelf waar je je geld al dan niet achterlaat. En is het niet leuk, ga je gewoon naar ergens anders. Als het in een hotel niet goed zit is je hele vakantie eraan.
 • dieter devreze

  5 maanden geleden
  Mobilhomes zijn de doodgravers van het toerisme. Ze gaan massaal naar dezelfde regio's en plaatsen zonder fundamenteel iets van inkomsten voor de plaatsen te creëren. De overlast is voor ons bewoners. Zij brengen eten en drinken van thuis mee, onze restaurants & winkels en hotels leiden eronder.
 • Henri Demeer

  5 maanden geleden
  hebben juist toen ons vehikel verkocht aan een giga prijs .