Oprit gezin beklad met foutgeschreven haatboodschap: "Rot op Molsims"

Facebook 'In het spoor van Rudi Vranckx'
Het VRT-programma 'In het spoor van Rudi Vranckx' heeft via zijn Facebookpagina een opmerkelijk verhaal gedeeld. De redactie kreeg vandaag een mail binnen van een geschrokken familie.

In het Kempische Vosselaar hebben onbekenden afgelopen nacht de oprit van een gezin beklad met een haatboodschap. Op de foutgeschreven graffiti staat 'Rot Op Molsims' (sic) te lezen. De getroffen bewoners zijn zelf geen moslims.

Het gezin van Nederlandse/Franse en Boliviaans/Mexicaanse afkomst woont in een rustige wijk. Hun kinderen zijn katholiek gedoopt en wonen al vijftien jaar zonder enige problemen in hetzelfde dorp. Het gezin heeft de Belgische nationaliteit verkregen en is erg geschrokken van het vreselijke vandalisme. "Blijkbaar heeft de aanslag in Brussel bij sommigen zoveel haat doen oplaaien, dat de haat nu keert tegen iedereen die er anders uit ziet".

Het gezin vindt het belangrijk om nu een signaal te geven aan alle burgers. "Haat mag niet met haat beantwoord worden. Liefde overwint alles. Geeft de boodschap a.u.b. door.

Daarnet in onze inbox..."Beste Rudi Vranckx, Vannacht is er op onze oprit de volgende leus met witte verf gespoten; '...

Geplaatst door In het spoor van Rudi Vranckx op  woensdag 23 maart 2016