Opnieuw "uiterst gevaarlijke" Belg op lijst van meest gezochte criminelen in Europa

Europol
Er staat een nieuwe Belg op de 'Most Wanted'-lijst van Europol. Cihan Guzel, een 33-jarige Belg van Turkse origine, is bij het gerecht bekend voor zware feiten. De man wordt als uiterst gevaarlijk omschreven. Mogelijk houdt hij zich schuil in ons land.

Guzel pleegde in april 2013 samen met twee kompanen een gewelddadige overval op een veiligheidsbedrijf in Gesperich (Luxemburg). Ze forceerden de veiligheidsdeur met explosieven en vuurden tijdens hun vlucht 85 kogels af op de politie. Twee agenten raakten daarbij gewond. De man werd in januari in Luxemburg veroordeeld tot 22 jaar cel, maar sinds een aantal weken is van de crimineel geen spoor meer. De twee andere overvallers kregen dezelfde straf en zitten reeds achter de tralies.

Volgens Europol woonde Guzel recent in ons land. Mogelijk houdt hij zich hier nog schuil. Het federaal parket van Luxemburg heeft een aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de man. Wie informatie heeft over de gangster kan die doorgeven aan de politie of melden aan fast.lux@police.etat.lu.

Europol47 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Don Tessers

  Ik heb dit bericht geplaatst op Spain expats. Een site op Fb die veel door buitenlanders in Spanje gelezen wordt.

 • Don Tessers

  Hoe kan hij worden veroordeeld en toch de benen nemen en nu spoorloos?

 • Ronald Polutnik

  En hij krijgt nog Dopgeld ook zeker .

 • Ronald Polutnik

  Ze hadden hem misschien al zeven keer opgepakt en daarna laten beschikken over zijn vrijheid . Nu willen ze hem weer oppakken , waarom ?? Om hem weer vrij te laten zeker .

 • Emi De graeve

  Wie heeft hem een bewijs van goed gedrag en zeden uitgereikt om Misschien wel snelle Belg te worden ?