Opnieuw twee Oekraïense militairen gesneuveld

REUTERS
De afgelopen 24 uur zijn twee Oekraïense militairen gesneuveld. Dat maakte een woordvoerder van het regeringsleger bekend. Zeker tien militairen raakten gewond. Daarmee lijkt naleving van de afgesproken wapenstilstand nog ver weg te zijn.

Het leger maakte eerder op de dag bekend de zware wapens nog niet te kunnen terugtrekken van het front. Daar zijn afspraken over gemaakt in het akkoord van Minsk, maar volgens een woordvoerder worden militairen nog steeds aangevallen door de pro-Russische opstandelingen. Zo zouden de rebellen nog niet zijn gestopt met artilleriebeschietingen. Sinds zij de strategische plaats Debaltseve in handen kregen, is het rustiger aan het front. Toch is het volgens Kiev nog niet veilig genoeg om de zware wapens weg te halen.

De Duitse regering liet weten bezorgd te zijn dat het staakt-het-vuren nog steeds niet goed wordt nageleefd. "Als je kijkt naar de volledige situatie sinds de leiders bijeenkwamen in Minsk, is het duidelijk dat de uitvoering van de afgesproken maatregelen niet naar tevredenheid is'', zei een regeringswoordvoerder.