Opnieuw normaal Thalysverkeer na schietpartij

De veiligheidsmaatregelen worden verscherpt en de samenwerking met de buurlanden intenser in de strijd tegen het terrorisme.
PHOTO_NEWS De veiligheidsmaatregelen worden verscherpt en de samenwerking met de buurlanden intenser in de strijd tegen het terrorisme.
Het Thalys-verkeer zal vandaag volledig normaal verlopen. Dat meldt de vervoersmaatschappij. Eerder werd bevestigd dat er extra veiligheidsmaatregelen worden genomen, maar details daarover zijn niet vrijgegeven.

De veiligheidsmaatregelen worden verscherpt nadat een gewapende man twee mensen verwondde tijdens een Thalys-rit tussen Amsterdam en Parijs. Dat heeft de woordvoerder van premier Charles Michel laten weten.

Er is ook contact opgenomen met de Nederlandse en Franse overheden. "Bovendien heeft de eerste minister contact gehad met de Franse president François Hollande, waarin hij de bereidheid duidelijk maakte om de samenwerking tussen Frankrijk en België in de strijd tegen het terrorisme op te voeren", aldus nog Frédéric Cauderlier, woordvoerder van de premier.