Voormalig Brits minister van Transport Nusrat Ghani
Volledig scherm
Voormalig Brits minister van Transport Nusrat Ghani © via REUTERS

Ophef over Britse minister die ontslagen werd "wegens islamitisch geloof”

In Groot-Brittannië is zondag ophef ontstaan over uitspraken van de voormalige minister van Transport Nusrat Ghani. In een gesprek met de Sunday Times zegt ze dat Downing Street 10, het kabinet van premier Boris Johnson, haar islamitisch geloof in 2020 aanhaalde als een reden om haar aan de kant te schuiven. Ze zou te horen gekregen hebben dat haar status collega’s ongemakkelijk deed voelen en dat ze te weinig deed om de Conservatieve Partij te beschermen tegen beschuldigingen van islamofobie.

 1. LIVE. Johnny Depp over de getuigenis van Amber Heard: “Belachelijk, vernederend, pijnlijk en compleet verzonnen”
  Play
  Celebrities

  LIVE. Johnny Depp over de getuigenis van Amber Heard: “Belache­lijk, vernede­rend, pijnlijk en compleet verzonnen”

  De 22ste dag van het proces Johnny Depp vs Amber Heard is inmiddels aangebroken. Het Britse model Kate Moss was vandaag als eerste aan zet. “Johnny Depp heeft mij nooit van de trap geduwd”, klonk het overduidelijk in de getuigenis van het Britse model. Niet veel later werd ook Johnny Depp opnieuw opgeroepen door het juridische team van Amber Heard. “Ik ben naar hier gekomen en ik heb de waarheid verteld.” Volg hier alles live mee.
 2. Deze 12 Amerikaanse politici betuigen medeleven aan slachtoffers schietpartij Texas, krijgen samen ruim 38 miljoen dollar aan steun van wapenlobby

  Deze 12 Amerikaan­se politici betuigen medeleven aan slachtof­fers schietpar­tij Texas, krijgen samen ruim 38 miljoen dollar aan steun van wapenlobby

  Na de schietpartij in de Amerikaanse staat Texas, waarbij negentien kinderen en twee leerkrachten werden vermoord, trokken vele politici naar Twitter om hun medeleven te betuigen aan de slachtoffers en hun families. Verschillende onder hen kregen in hun loopbaan als Amerikaans politicus echter steun van de wapenlobby. Veel steun. Zo kregen twaalf senatoren in totaal 38.066.841 dollar of omgerekend 35.704.793,52 euro (in)directe steun van de National Rifle Association, dat fervent tegen strengere wapenwetgeving is.