Opa gaf jarenlang 'seksuele opvoeding' aan kleindochter

thinkstock
Een 69-jarige Bruggeling heeft zich maandagochtend voor de Brugse strafrechtbank moeten verantwoorden voor de jarenlange aanranding van zijn kleindochter. Lucien H. vergreep zich aan het meisje onder het mom van lessen 'seksuele opvoeding'.

De feiten startten al in 2006, toen het slachtoffer pas haar eerste communie had gedaan. Uiteindelijk misbruikte H. zijn kleindochter vijf jaar lang bijna wekelijks in zijn woning in Assebroek. In het begin verpakte de beklaagde de feiten als een soort seksuele opvoeding, waarbij hij expliciete afbeeldingen toonde. Later toonde hij ook zijn geslachtsorgaan en liet hij zich bevredigen door het meisje.

In augustus 2013 stortte het slachtoffer haar hart uit bij haar moeder. Lucien H. bekende het misbruik tegenover zijn familie, maar minimaliseerde de ernst van de feiten. Daarop besloten het slachtoffer en haar moeder om toch naar de politie te stappen. Daar bekende de grootvader zonder gêne en in detail wat hij met zijn kleindochter had gedaan. Het openbaar ministerie vorderde een strenge bestraffing.

Ik heb enorm veel spijt van wat ik heb gedaan en zou F. mijn oprechte excuses willen aanbieden

Beklaagde Lucien H.

Therapie

De verdediging merkte op dat H. al drie jaar in therapie is voor zijn probleem. Meester Simon Bekaert stelde daarom opschorting van straf voor. "Ik heb enorm veel spijt van wat ik heb gedaan en zou F. mijn oprechte excuses willen aanbieden", zei de beklaagde op het einde van de zitting.

De rechtbank doet uitspraak op 5 december.