Een Frans team, gespecialiseerd in de opkuis van rampen, spuit de Pulsar-achtbaan proper.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Frans team, gespecialiseerd in de opkuis van rampen, spuit de Pulsar-achtbaan proper. © Photo News

Op wandel in een zwaar getroffen Walibi dat nog maanden dicht blijft: “Alle motoren van alle attracties moeten weer gekeurd”

Eerst was er de pandemie, dan de watersnood. Het gevolg: alwéér geen joelende kinderstemmetjes aan de Boulevard de l’Europe in Waver. In Walibi moeten ze nog weken smurrie wegspuiten, kassa’s kuisen en motoren herstellen voor het park weer open kan, ergens half oktober. Onze reporter ging de schade opmeten, en zag dat er ondanks de ellende ook nog gelachen kan worden. “Het is hier niet met kraantjeswater overstroomd, hè. Eén van de techniekers liep naar buiten met een emmer vol vissen.” Het relaas van een race tegen de tijd, voor het seizoen helemaal om is.

 1. Duizenden historische documenten weggespoeld tijdens noodweer, experts proberen archieven te redden met... diepvriezers: “Ons hart bloedt”
  PREMIUM

  Duizenden histori­sche documenten wegge­spoeld tijdens noodweer, experts proberen archieven te redden met... diepvrie­zers: “Ons hart bloedt”

  In Eupen, Verviers en Luik spoelde twee weken geleden ook een stukje van onze vaderlandse geschiedenis weg. Heel wat archieven liepen onder water en duizenden documenten raakten beschadigd. “Ons hart bloedt”, zuchten historici bij het Rijksarchief. “Maar we proberen te redden wat er te redden valt.” Alle hoop is daarbij gevestigd op... diepvriezers.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).