Standard-Charleroi werd definitief gestaakt doen boze fans het veld bestormden.
Volledig scherm
PREMIUM
Standard-Charleroi werd definitief gestaakt doen boze fans het veld bestormden. © Photo News

Oorlogstaferelen in voetbalstadions: zal maand zonder bezoekende fans resultaat leveren?

Een Antwerpse derby die eindigt in een poging tot doodslag en een clash tussen hooligans en politie, Luikse frustratie die leidt tot vuurwerk en een veldbestorming. Het lijkt oorlog in onze voetbalstadions. De Pro League besloot daarom om dit jaar geen bezoekende fans meer toe te laten in de stadions. Maar waarom is het oorlog? En zal deze afkoelingsperiode het gewenste effect hebben? We spraken met Filip Boen, sport- en bewegingspsycholoog van de KU Leuven. “Er heerst straffeloosheid.”

 1. Zeker 70 doden en ruim 130 gewonden bij luchtaanval in Jemen

  Zeker 70 doden en ruim 130 gewonden bij luchtaan­val in Jemen

  Bij een luchtaanval op een gevangenis in de stad Sa’dah in het noorden van Jemen zijn minstens 70 mensen gedood en 138 anderen gewond geraakt. Dat meldt het Internationaal Comité van het Rode Kruis. De dodentol kan nog stijgen want het gaat slechts om cijfers van een ziekenhuis, terwijl twee andere ziekenhuizen ook nog verschillende patiënten opvangen. De aanval is nog niet opgeëist, maar vermoed wordt dat de door Saoedi-Arabië geleide coalitie erachter zit.
 2. John de Mol over de stortvloed aan kritiek: “Ik snapte niet waarom vrouwen boos zijn over mijn woorden”
  Showbizz
  29

  John de Mol over de stortvloed aan kritiek: “Ik snapte niet waarom vrouwen boos zijn over mijn woorden”

  John de Mol (66) heeft in een statement gereageerd op de vele kritiek op z'n wederwoord in de ‘BOOS’-uitzending van donderdag. Zo werd de Talpa-baas verweten dat hij de schuld van de wantoestanden bij ‘The Voice of Holland’ bij de vermeende vrouwelijke slachtoffers legde. “Het is mij duidelijk geworden dat vrouwen zich niet zullen melden als de cultuur in een bedrijf niet als veilig genoeg wordt ervaren”, aldus De Mol.