Een gezondheidswerker doet een coronatest bij een vrouw in het Jing'an-district in Shanghai. De autoriteiten van Shanghai zullen vanaf morgen enkele testvereisten schrappen en zo het strikte zerocovidbeleid versoepelen.
Volledig scherm
Een gezondheidswerker doet een coronatest bij een vrouw in het Jing'an-district in Shanghai. De autoriteiten van Shanghai zullen vanaf morgen enkele testvereisten schrappen en zo het strikte zerocovidbeleid versoepelen. © AFP

Ook Shanghai versoepelt coronamaatregelen

De Chinese miljoenenstad Shanghai versoepelt maandag zijn coronabeleid. Een negatieve testuitslag is vanaf dan niet meer verplicht voor het openbaar vervoer en openbare locaties zoals parken en toeristische attracties.

  1. Française klaagt ziekenhuis aan nadat haar moeder 44 uur op een brancard lag op de spoed en twee weken later overleed
    Play

    Française klaagt ziekenhuis aan nadat haar moeder 44 uur op een brancard lag op de spoed en twee weken later overleed

    Marie-Pierre Mazzaggio klaagt een ziekenhuis in de buurt van Parijs aan wegens schuldig verzuim. Haar moeder, de 83-jarige Josette, overleed twee weken nadat ze 44 uur in een gang van de spoedafdeling van het hospitaal had moeten doorbrengen. Marie-Pierre is “vastberaden” en “klaar om tot het uiterste te gaan”, zegt ze aan de krant ‘Le Parisien’. Het Franse parket heeft een onderzoek ingesteld.