EPA
Volledig scherm
© EPA

Ook Peugeot en Porsche aangeklaagd voor dieselgate

Na Renault en Volkswagen is nu ook de Franse autobouwer Peugeot in Frankrijk aangeklaagd voor sjoemelpraktijken in het kader van dieselgate. Dat meldde Stellantis, moederbedrijf van Peugeot, woensdagavond. Mogelijk zullen ook Citroën en Fiat-Chrysler, onderdeel van Stellantis, zich moeten verantwoorden voor het gerecht. Duist sportwagenbouwer Porsche, dochterbedrijf van autoconcern Volkswagen, wordt dan weer in Duitsland aangeklaagd, meldt Business Insider .

5 reacties

 • bob jansens

  2 weken geleden
  allemaal de schuld van de grote baas van VW die blijkbaar niet stressbestendig genoeg was (en dus zijn vette loon niet waard was). De baas van VW had altijd moeten zeggen dat hun auto's voldeden aan de normen en dat ze volgens de gelden de normen getest en gehomologeerd zijn. Bewijs het tegendeel. Volgens de normen moest er enkel stationair getest worden, bovendien was in Europa een dynamisch computergestuurd motormanagement toegestaan (in tegenstelling tot USA).
 • Lucien Switten

  2 weken geleden
  Jamaar ... dus voldoen deze "moderne" diesels alleen op papier aan de emissienormen. In praktijk zijn ze even vervuilend als een ouder model, waarmee niet gesjoemeld werd bij de testen. Waarom maakt men voor deze "moderne" diesels dan nog een uitzondering in de LEZ's ?? Allen gelijk voor de wet !
 • piet devlieger

  2 weken geleden
  Alle merken hebben hetzelfde gedaan. Allemaal aanklagen.
 • Ives Ameel

  2 weken geleden
  Ze mogen het niet doen, maar regeltjes opleggen is gemakkelijk, die in de praktijk brengen is heel iets anders en technisch meestal niet mogelijk of gewoon te duur of onbetrouwbaar of gevaarlijk en men houd geen rekening met de vervuiling om die techniek te maken.
 • Patrick Verbelen

  2 weken geleden
  Als vrijwel alle autobouwers moeten sjoemelen om de normen te halen, dan moeten die normen dringend herbekeken worden.