Het onlineplatform voor shoppen en veilingen heeft last van teruglopende uitgaven van klanten.
Volledig scherm
Het onlineplatform voor shoppen en veilingen heeft last van teruglopende uitgaven van klanten. © SOPA Images/LightRocket via Gett

Ook ontslagronde bij eBay: 500 banen gaan verloren

Internetbedrijf eBay ontslaat ongeveer 4 procent van al het personeel, waarmee zo’n vijfhonderd banen verloren gaan. Het onlineplatform voor shoppen en veilingen heeft last van teruglopende uitgaven van klanten en profiteert niet langer van coronalockdowns.

0 reacties

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Jongeren gebruiken steeds minder alcohol, tabak en cannabis: andere middelen winnen aan populariteit

  Jongeren gebruiken steeds minder alcohol, tabak en cannabis: andere middelen winnen aan populari­teit

  Steeds minder jongeren tussen twaalf en achttien jaar grijpen naar alcohol, sigaretten en cannabis. Toch zit het gebruik van de e-sigaret in de lift. Dat blijkt uit een grootschalige steekproef van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). “Het belang van preventie is groot en we weten dat preventie werkt”, reageert Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V).
 3. ONZE OPINIE. “Bouchez en De Wever inspireren zich meer op Bruno Tobback dan op Emmanuel Macron”
  PREMIUM
  22

  ONZE OPINIE. “Bouchez en De Wever inspireren zich meer op Bruno Tobback dan op Emmanuel Macron”

  “Terwijl in België de pensioenplannen van minister Karine Lalieux (PS) bij iedere poging duurder worden, trotseert de Franse president Emmanuel Macron een woedend land om het sociaaleconomisch voor erger te behoeden”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En zelfs partijen die terecht voor sociaaleconomische hervormingen pleiten, zoals N-VA en MR, staan op de rem. Ze lijken meer op Bruno Tobback dan op Emmanuel Macron.”
 1. Moslim en holebi: Mohammed (22), Hind (29) en Abdellah (29) getuigen. “Ik moest in therapie en brouwsels drinken om van mijn homoseksualiteit te ‘genezen’”
  PREMIUM

  Moslim en holebi: Mohammed (22), Hind (29) en Abdellah (29) getuigen. “Ik moest in therapie en brouwsels drinken om van mijn homoseksua­li­teit te ‘genezen’”

  Geen Queer Iftar op 31 maart in De Roma, omdat de veiligheid van de holebideelnemers niet kan gegarandeerd worden. Het incident illustreert dat het voor moslims heel moeilijk is om voor hun geaardheid uit te komen en hun seksualiteit te beleven. Mohammed (22), Hind (29) en Abdellah (29) getuigen elk over hun eigen parcours. “De imam wist wat er aan de hand was: de duivel was in mij gevaren en daardoor had ik homoseksuele gevoelens ontwikkeld”, vertelt Mohammed.
 2. Al 461 klachten over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in amateurvoetbal: “Met vertrouwenspersoon in elke club komen veel meer feiten aan het licht”
  PREMIUM

  Al 461 klachten over (seksueel) grensover­schrij­dend gedrag in amateur­voet­bal: “Met vertrou­wens­per­soon in elke club komen veel meer feiten aan het licht”

  Dit seizoen zijn er al 461 klachten over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in het amateurvoetbal. Voetbal Vlaanderen schrijft die forse stijging toe aan het feit dat de meeste clubs nu een vertrouwenspersoon hebben aangesteld bij wie je terecht kan. “Wel 700 mensen hebben we de voorbije maanden hiervoor opgeleid. Grote en kleine incidenten komen nu makkelijker boven water.” Zoals de ongewenste avances van een trainer, waarover een vertrouwenspersoon bij ons getuigt.