Ook Koko de gorilla rouwt om Robin Williams

screenshot YouTube
Robin Williams kon iedereen aan het lachen brengen - zelfs een gorilla. De acteur ontmoette in 2001 Koko, die kan communiceren via gebarentaal. Volgens haar verzorgster is de mensaap "extreem verdrietig".

Toen de mensaap en acteur Robin Williams elkaar in 2001 ontmoetten, vormden ze meteen een band. "Robin verstond de kunst om gewoon bij haar te zijn. In een paar minuten was hij haar beste vriend", vertelt haar verzorgster Dr. Penny Patterson.


"Ik heb kunnen communiceren met een gorilla", vertelde Williams. "We hebben iets fantastisch gedeeld: een lach. Koko begrijpt gesproken Engels en kent meer dan 1.000 gebaren om te communiceren over haar gevoelens, leven, liefde en zelfs de dood. Het was geweldig en onvergetelijk."

Volgens Patterson bracht de acteur een lach op het gezicht van Koko. "Ze had al zes maanden niet gelachen, sinds haar gorillavriend Michael gestorven was." Op het einde van hun ontmoeting gaf het dier Robin een kus op zijn hand, en een dikke knuffel.

Toen het nieuws van de dood van de acteur bekend raakte, hoorde Koko een telefoongesprek erover van Patterson. "Koko werd extreem verdrietig. Haar hoofd was gebogen en haar lip trilde", vertelt ze. Ze nam de onderstaande foto.

Koko.org