Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AFP

Ook Europese Commissie zet licht op groen voor aangepaste vaccins Pfizer en Moderna

De coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna, die beter zijn toegesneden op nieuwe varianten, mogen in de Europese Unie worden toegediend. De Europese Commissie heeft het positieve advies gevolgd dat de Europese toezichthouder donderdag al gaf.

 1. Herfstvaccinatiecampagne van start: waarom komt niet iedereen in aanmerking en heeft extra boosterprik nog wel zin?

  Herfstvac­ci­na­tie­cam­pag­ne van start: waarom komt niet iedereen in aanmerking en heeft extra booster­prik nog wel zin?

  De herfstvaccinatiecampagne tegen corona gaat vandaag in het hele land van start. De komende weken zullen weer duizenden prikken worden gezet om de bescherming tegen het virus een boost te geven. De eerste uitnodigingen voor een extra vaccin zijn enkele weken geleden al verstuurd. Maar waarom zullen niet álle Vlamingen een brief krijgen? En heeft een extra prik nog wel zin als je al drie inentingen en een besmetting achter de rug hebt? De belangrijkste vragen over de herfstbooster beantwoord.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.