Ook Duits en Oostenrijks luchtruim gedeeltelijk gesloten

UNKNOWN

Op de luchthaven van München (zuiden van Duitsland) zijn vandaag sinds 15 uur alle vluchten afgelast als gevolg van de aswolk vanuit
IJsland. Rond 23 uur zal de luchthaven weer open gaan. Het Oostenrijkse luchtruim wordt tot morgenochtend gedeeltelijk gesloten. De luchthavens van Wenen, Innsbruck, Linz en Salzburg zullen hinder ondervinden van de IJslandse aswolk.

Oostenrijk
In Wenen zal het luchtruim van middernacht tot 5 uur volledig onderbroken worden. In Innsbruck is dezelfde maatregel van kracht van 15.30 uur tot 22 uur, in Salzburg van 17 tot 4 uur en in Linz van 22 tot 4 uur, aldus woordvoerder Markus Pohanka van Austro Control.

Duitsland
"Geen enkel vliegtuig zal kunnen landen of opstijgen op de luchthaven van München als gevolg van een hoge verontreiniging van de lucht door vulkanische as", aldus DFS in een mededeling. "Deze maatregel geldt tot nader order", luidt het voorts. Twee regionale luchthavens in Duitsland, die van Augsburg en Memmingen, werden om dezelfde reden gesloten.

Tsjechië
Ook het luchtruim in het zuiden van Tsjechië is zondagavond gesloten, vanwege de vulkanische aswolk uit IJsland. In de getroffen zone bevindt zich evenwel geen enkele grote luchthaven. "De luchthaven van Praag blijft open", zo werd nog meegedeeld. Maandag om 8 uur wordt beslist of de luchthavens in het zuiden van Tsjechië weer open mogen. (belga/ep/odbs)