Volledig scherm
© Sven Hoppe/dpa

Ook bijkomende besmettingen vastgesteld bij testen in Kontich - Boete van 250 euro voor terugkeerders die zich niet laten testen

Het aantal besmettingen daalt voor het eerst in meer dan twee weken. Het aantal opnames en overlijdens blijven dalen. De Amerikaanse president Donald Trump heft het inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op: vanaf 26 januari moeten de reizigers wel nog een negatieve coronatest kunnen voorleggen om naar de VS te reizen. Kort na de aankondiging liet een woordvoerster van Trumps opvolger Joe Biden echter al weten dat het reisverbod zal blijven bestaan. Herlees alle ontwikkelingen over het coronavirus van dinsdag 19 januari in onze liveblog.

139 reacties

 • Andy Ketelslegers

  1 maand geleden
  Van mij mogen die boetes gerust 2500eur per persoon zijn. Misschien zouden sommige is 2x na denken dan.
 • Evy Neyens

  1 maand geleden
  Ik blijf het vooral straf vinden dat de bewoners van WZC de prioriteit zijn. 85+ ers kwamen niet in aanmerking voor de studie en de effecten van het vaccin bij hen zijn dus niet gekend! Maar DAT is wel onze prioriteit?
 • Julien Van Wonterghem

  1 maand geleden
  Boete van 250 euro voor wie zich niet aan de regels houd bij terugkeer uit buitenland? Doe dat gerust x10 dat heeft veel meer effect.
 • YVAN HOYDONCKX

  1 maand geleden
  Nu mogen wij als ouders met een kind dat nu negatief test blijkbaar uit qarantaine, dit is maar raar, ze worden wel vrijdag terug getest. Wat als ze positief testen, ga ik misschien ook positief met covid terug werken!?
 • luc caels

  1 maand geleden
  Echt laten thuis werken, en scholen sluiten, reizen verbieden, en enkel de noodzakelijke winkels open laten. Dat is wat echt zal helpen.
 1. Vrouw trekt string over hoofd omdat ze masker moet dragen in winkel
  Play
  bizar

  Vrouw trekt string over hoofd omdat ze masker moet dragen in winkel

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren