Volledig scherm
© Sven Hoppe/dpa

Ook bijkomende besmettingen vastgesteld bij testen in Kontich - Boete van 250 euro voor terugkeerders die zich niet laten testen

Het aantal besmettingen daalt voor het eerst in meer dan twee weken. Het aantal opnames en overlijdens blijven dalen. De Amerikaanse president Donald Trump heft het inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op: vanaf 26 januari moeten de reizigers wel nog een negatieve coronatest kunnen voorleggen om naar de VS te reizen. Kort na de aankondiging liet een woordvoerster van Trumps opvolger Joe Biden echter al weten dat het reisverbod zal blijven bestaan. Herlees alle ontwikkelingen over het coronavirus van dinsdag 19 januari in onze liveblog.

139 reacties

 • Andy Ketelslegers

  1 maand geleden
  Van mij mogen die boetes gerust 2500eur per persoon zijn. Misschien zouden sommige is 2x na denken dan.
 • Evy Neyens

  1 maand geleden
  Ik blijf het vooral straf vinden dat de bewoners van WZC de prioriteit zijn. 85+ ers kwamen niet in aanmerking voor de studie en de effecten van het vaccin bij hen zijn dus niet gekend! Maar DAT is wel onze prioriteit?
 • Julien Van Wonterghem

  1 maand geleden
  Boete van 250 euro voor wie zich niet aan de regels houd bij terugkeer uit buitenland? Doe dat gerust x10 dat heeft veel meer effect.
 • YVAN HOYDONCKX

  1 maand geleden
  Nu mogen wij als ouders met een kind dat nu negatief test blijkbaar uit qarantaine, dit is maar raar, ze worden wel vrijdag terug getest. Wat als ze positief testen, ga ik misschien ook positief met covid terug werken!?
 • luc caels

  1 maand geleden
  Echt laten thuis werken, en scholen sluiten, reizen verbieden, en enkel de noodzakelijke winkels open laten. Dat is wat echt zal helpen.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. OVERZICHT. Besmettingen en ziekenhuisopnames blijven stijgen, meer dan 400 patiënten op intensieve zorg
  56

  OVERZICHT. Besmettin­gen en ziekenhuis­op­na­mes blijven stijgen, meer dan 400 patiënten op intensieve zorg

  Er liggen weer meer dan 400 coronapatiënten op de diensten intensieve zorg van de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt uit nieuwe gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het was van begin januari geleden dat die drempel nog eens werd overschreden. De epidemie blijft in kracht toenemen: het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt nog altijd verder.
 1. Persfotograaf (65) nog steeds in levensgevaar na agressie in Reims
  FRANKRIJK
  6

  Persfoto­graaf (65) nog steeds in levensge­vaar na agressie in Reims

  In de noordoostelijke Franse stad Reims zweeft een persfotograaf van de lokale krant L’Union nog steeds tussen leven en dood na vermoedelijke zware agressie. Christian Lantenois (65) kreeg zaterdagnamiddag de opdracht om uit te rukken naar de probleemwijk Croix-Rouge waar zo’n veertigtal jongeren met ijzeren staven en golfclubs rondliepen. Hij reed in een auto met het logo van de krant, maar werd volgens de L’Union-hoofdredactie snel zelf een doelwit.
 1. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna

 2. Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"