Ook Benidorm wil Britse bobbies

Een Britse politievrouw patrouilleert met twee Spaanse agenten door Magaluf (Mallorca).
EPA Een Britse politievrouw patrouilleert met twee Spaanse agenten door Magaluf (Mallorca).
De inzet van Britse bobbies op de Balearische eilanden Mallorca en Ibiza werpt vruchten af. Ook Benidorm aan de Costa Blanca wil vanaf volgend jaar Britse agenten inzetten in de strijd tegen de uitgaansoverlast.

Begin augustus startte een proefproject waarbij Britse agenten in uniform patrouilleerden door de uitgaansbuurten van Magaluf (Mallorca) en San Antonio (Ibiza).

Ze spraken er dronken Britten aan en wezen hen op de plaatselijke wetgeving. Magaluf voerde begin deze zomer een gedeeltelijk drankverbod op straat in na aanhoudende problemen. De inzet van bobbies leidde eerst tot kritiek, omdat de agenten geen arrestaties mogen verrichten.  Toch lijkt het proefproject aan te slaan.

"Als een toerist een bobby ziet patrouilleren op straat of op het strand, moet hij aan thuis denken.  Bobbies zouden Benidorm ten goede komen", verklaarde Juan Carlos Moragues van het provinciebestuur van Valencia. Moragues hoopt volgend jaar al Britse agenten in te zetten.

Benidorm is erg populair bij Britse vakantiegangers. Meer dan één miljoen Britten brengen er hun vakantie door. De stad heeft ook 6.000 permanente Britse bewoners.

Bobbies in Magaluf.
AFP Bobbies in Magaluf.