Ooit won hij tot ieders verbazing Parijs-Roubaix. Nu neemt stoere ex-prof ons mee op fascinerende tripHet is bijna 13 jaar geleden dat ene Magnus Bäckstedt op een mooie zondag in de lente van 2004 Parijs-Roubaix won. Tegen alle verwachtingen in, niemand die vooraf ook maar een cent had gegeven voor de kansen van de Zweedse bonk. De intussen 41-jarige ex-renner die toen onder andere een nog jonge Fabian Cancellara vloerde op de mythische piste van Roubaix is intussen nog altijd bezeten van de fiets, zij het dan op iets minder competitieve manier.

De in Wales residerende ex-inwoner van het Oost-Vlaamse Zulte trok namelijk met twee vrienden op avontuur naar het onherbergzame, maar adembenemende IJsland. Jawel, met de fiets. Met hun 3T Exploro trokken Bäckstedt en zijn sportieve vrienden Marcel Batlle and Marc Gasch op pad om de natuurpracht van het land van vulkanen, Sigur Rós en Eidur Gudjohnsen te ontdekken. En uiteraard waren ze ook zo attent om beelden te maken van hun alternatieve 'biketrip'.

Ongerept en fascinerend
Voor de voormalige renner van Crédit Agricole, Alessio, Liquigas, Bäckstedt begon de bijzondere fietsreis trouwens met een valse noot want zijn fiets ging verloren door toedoen van de vliegtuigmaatschappij. Het kon de pret echter niet drukken want het werd een overwegend ongeasfalteerde ervaring om nooit meer te vergeten. Let trouwens ook over de smakelijke beloningen die volgen na elke tocht door het wondermooi IJslandse landschap. Hebt u ooit al zo'n ongerept en fascinerend (fiets)panorama gezien?

YouTube
YouTube
YouTube