BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

ONZE OPINIE. “Vlaanderen blinkt tijdens deze coronacrisis uit in middelmatigheid. Wat we zelf doen, doen we beter? Laat ons niet lachen”

Maandag blijven alle Vlaamse schoolpoorten dicht. “Dat is één van de grootste nederlagen van het coronabeleid", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. Zijn onderzoek leert dat Vlaanderen een fiasco heeft gemaakt van ventilatie in de scholen, nochtans één van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen. “Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft geen grammetje ambitie getoond als het op gezonde lucht in de klassen aankomt.”

12 reacties

 • Gerda Phlypo

  10 maanden geleden
  Niet moeilijk hè Vlaanderen wordt in alles geboycot door deze vivaldi regering meneer Bossaert
 • Fredien Van Havere

  10 maanden geleden
  Alleen hun riante inkomen telt,en door verkiezingen de voortzetting ervan,dus ge weet wat u te doen staat bij de volgende verkiezingen raken waar het pijn doet in hunne portemonee.
 • Octaaf janssens

  10 maanden geleden
  Geef Vlaanderen de hefbomen waar het in het geheel recht op heeft.ver doorgedreven zelfstandigheid op financieel vlak (eigen fiscaliteit)welvaart van een land wordt bepaald door de export !Vlaanderen vult de Belgische schatkist voor maar liefst 65% en de export van België gebeurt voor 85% vanuit Vlaanderen! Vlaanderen krijgt amper 55% van de inkomsten van de Belgische staat! Dit zijn jaarlijks ettelijke miljarden die onrechtmatig de Vlamingen worden ontnomen! Solidariteit op eerlijke wijze!!
 • Paul Verbeeck

  10 maanden geleden
  Onze ministers zijn vooral goed in paraplu trekken, taken en verantwoordelijkheden doorschuiven naar mindere goden . Enkel hun vergoedingen stellen ze veilig en zullen niks inleveren om hun solidariteit te tonen , want volgens hun eigen doen ze het goed , eigen stoef stinkt , al goed dat ze het zelf zeggen of het werd nooit vermeld.
 • Kato De Cock

  10 maanden geleden
  Eén van de weinige goede beslissingen die Vlaanderen genomen heeft, is om zoveel mogelijk coronataken door te schuiven naar gemeenten, die het wel redelijk goed doen. En dat is jammer dat de beste verwezenlijking is, dat je je taken doorschuift. Een sterk federaal niveau, met beperkte provincies en sterke gemeenten zou het meest optimale zijn, volgens mij.