Oprah Winfrey in gesprek met Meghan en Harry
Volledig scherm
PREMIUM
Oprah Winfrey in gesprek met Meghan en Harry © @CBS

ONZE OPINIE. Met hun ruzies en moddergevechten lijken royals soms bijna “gewone mensen”. Spoiler alert: dat zijn ze ook

Op programma’s als Big Brother komt soms al kritiek. Hoe kies is het nog om mensen in een huis op te sluiten en daar de klok rond camera’s op te richten? Maar een veel extremer format loopt al veel langer, en bestaat in evenveel landen. We noemen het: “royals”. De meest ophefmakende reeks loopt al decennialang in Groot-Brittannië, en gaat dit weekend met een interview bij Oprah naar een nieuwe cliffhanger. Met hun ruzies en moddergevechten lijken het soms bijna “gewone mensen”. Spoiler alert: dat zijn ze ook.

 1. Miljoen euro voor Oprah-interview dat Britten niet willen zien: kritiek van Harry en Meghan “ongepast” nu prins Philip (99) voor zijn leven vecht
  PREMIUM

  Miljoen euro voor Op­rah-interview dat Britten niet willen zien: kritiek van Harry en Meghan “ongepast” nu prins Philip (99) voor zijn leven vecht

  Wel 1 miljoen pond legde Independent Television (ITV) op tafel voor de uitzendrechten van het interview van Oprah Winfrey met prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle, maar het is niet zeker of de Britse commerciële zender daar veel winst uit gaat puren. De Britten maken zich namelijk zorgen om prins Philip (99), die met hartklachten is opgenomen in het ziekenhuis. “Mocht er met hem iets gebeuren, zou dat op hen afstralen”, klinkt het.
 2. Meghan Markle haalt uit naar paleis in nieuwe preview van Oprah: “Ze houden bewust onwaarheden over ons in stand”
  Royalty

  Meghan Markle haalt uit naar paleis in nieuwe preview van Oprah: “Ze houden bewust onwaarhe­den over ons in stand”

  Binnen enkele dagen is het zover en wordt het Oprah-interview tussen prins Harry (36) en Meghan Markle (39) uitgezonden. Dat het een pittig gesprek gaat worden, is nu al duidelijk. Hier en daar circuleren er al enkele fragmenten uit het interview en ook nu is er een straffe uitspraak van de hertogin van Sussex opgedoken. “Ik snap niet hoe ze kunnen verwachten dat we onze mond houden terwijl ze actief onwaarheden over ons in stand houden”, aldus Meghan.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven