AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

ONZE OPINIE. Hoe vaak gaan we het de niet-gevaccineerden nog nét iets moeilijker maken, om hen toch maar niet te moeten verplichten?

Open Vld maakt een u-bocht: premier Alexander De Croo is niet langer gekant tegen vaccinatieplicht en voorzitter Lachaert pleit voor een 1G-beleid, waarbij enkel nog gevaccineerden kunnen deelnemen aan het publieke leven. Dat laatste zou dan nog iets liberaler moeten zijn dan een echte verplichting. Mensen mogen het vaccin nog altijd weigeren, maar geraken in tegenstelling tot vandaag nergens meer binnen met een negatieve test of herstelbewijs. De vraag is of dat 1G-beleid in de praktijk nog zoveel verschil zal maken. Er zullen vandaag ongetwijfeld wel mensen zijn die zich nog steeds laten testen voor een evenement, maar voor de doorsnee Belg is dat te veel rompslomp en een disproportioneel dure zaak.

15 reacties

 • Karel Dillen

  1 jaar geleden
  Groot gelijk Michel Nolens en max 10% van bedden voor niet gevaccineerden wat hun aandeel is in de bevolking, zeker geen privileges.
 • Michel nolens

  1 jaar geleden
  Eigenlijk is er geen probleem als de antivaxers hun logica doortrekken. Ze wensen dat niets vreemds wordt ingespoten. Als ze in het hospitaal terecht komen dienen ze te weigeren opgenomen te worden op de dienst IC want daar wordt voortdurend iets vreemds ingespoten.
 • Johan Verstraeten

  1 jaar geleden
  Ik ben ook van mening dat wie zich niet laat vaccineren dan ook maar moet akkoord gaan geen prioriteit te zijn bij een ziekenhuisbezoek na een corona besmetting, en de kosten mbt zijn behandeling voor eigen rekening moet nemen. Als je preventieve zorg weigert ben je per definitie bereid de ziekte te accepteren in al zijn facetten. Wat mij betreft valt de griepprik ook onder deze maatregel.
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Rechten en plichten. Ga eens in de gevangenissen kijken hoeveel er daar zitten die hun "plicht" gedaan hebben
 • Luke Vincke

  1 jaar geleden
  Zelfs als ze het verplichten dan doe ik het nog niet. Alleen bejaarden die alleen maar HLN lezen en VRT-VTM staren kunnen ze nog overtuigen.
 1. “Het zijn allemaal leugens”: roepende vrouw verstoort bezoek Poetin aan Marioepol

  “Het zijn allemaal leugens”: roepende vrouw verstoort bezoek Poetin aan Marioepol

  De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren een verrassingsbezoek gebracht aan de bezette Oekraïense Donbas-regio. In de zwaar beschadigde stad Marioepol had hij schijnbaar een gesprek met “dankbare inwoners”. Het Kremlin verspreidde een video daarrond. De propagandastunt wordt echter verstoord door een vrouw die nauwelijks hoorbaar op de achtergrond roept dat “het allemaal leugens zijn”. “Het is voor de show.”
 2. Erdogan: “Meer dan 50.000 doden door aardbevingen in Turkije”

  Erdogan: “Meer dan 50.000 doden door aardbevin­gen in Turkije”

  Zes weken na de zware aardbevingen in het grensgebied tussen Turkije en Syrië is het officiële dodental in Turkije opgelopen tot meer dan 50.000. Dat meldt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De materiële schade bedraagt ongeveer 104 miljard dollar (97 miljard euro), zei hij op een internationale donorconferentie in Brussel. Bijna 300.000 gebouwen zijn zwaar beschadigd. De internationale gemeenschap heeft alvast 7 miljard euro steun beloofd.