Jean-Luc Crucke (MR).
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Luc Crucke (MR). © Belga

ONZE OPINIE. Het is gemakkelijk om principieel te zijn als je als minister in vrije val een gouden parachute krijgt

Ministers die opstappen zijn een zeldzaam ras geworden. Een fout? Dat is geen reden meer voor een C4. Een leugen? Ah! Dan hadden we nu al nieuwe regeringsleiders gehad. Als een minister dan toch nog ontslagen wordt vanwege een leugen, dan is het omdat ie — zoals Joke Schauvliege — vlak voor de verkiezingen meer lood dan goud is voor de partij. Kortom: ministers nemen al zeker geen ontslag meer uit principe. Principes in de politiek zijn namelijk als winden. Ze worden vastgehouden en als het niet meer lukt, laat je ze heel stilletjes los. Zo verwoordde wijlen Gaston Eyskens het.

22 reacties

 • Leo Legrelle

  4 maanden geleden
  En als het mis gaat durven ze nog ronduit zeggen dat het uiteindelijk de schuld is van de kiezers die toch allemaal boven hun stand leven. Hypocrisie en arrogantie ten top, de zakkenvullers. Hoe durven ze.
 • Albert Van Daele

  4 maanden geleden
  Het is juist door deze constructies dat de burger de politiek uit spuwt
 • willy staelens

  4 maanden geleden
  Het is toch simpel, in de politiek is het van ons kent ons wij gaan toch geen ruzie maken over vrijgekomen postjes. Toch niet moeilijk om dat te snappen?
 • Jan De Bisschop

  4 maanden geleden
  Wat met Mr Crucke gebeurt is een blaam voor het Grondwettelijk Hof.
 • Jean Lazoore

  4 maanden geleden
  Heb 40 jaar Walen gewerkt en nooit ruzie gehad met een van die gasten maar het moet gezegd dat ze een heel speciale mentaliteit hebben, vandaag is vandaag en morgen is morgen, we zien wel. Als je een gesprek voerde en ze wisten dat je gelijk had zegden ze : Tu a raison mais je retourne la question. ;-)
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.