Illustratiebeeld. Inwoners van Trooz overzien de schade na de overstroming in hun buurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. Inwoners van Trooz overzien de schade na de overstroming in hun buurt. © EPA

ONZE OPINIE. Elio Di Rupo die kritiek ontloopt? Het echt drama is dat slachtoffers nog steeds heel concrete hulp nodig hebben. Het is een maand geleden

18 reacties

 • Luc Van Hauwermeiren

  3 maanden geleden
  1 dag na de machtsovername in Afghanistan zijn vliegtuigen onderweg om "Belgen" te evacueren. In Wallonie grote watersnood en de mensen zitten een maand later nog in de miserie en op straat ,afhankelijk lijk schooiers van de goede wil van vrijwilligers. Kwestie van prioriteiten stellen, een schande die hopelijk wordt rechtgezet de volgende verkiezing.
 • Sylvain Helsen

  3 maanden geleden
  Het beste wat België, Vlaanderen, Brussel en Wallonië kan overkomen. Dat is. Dat Mark Eyskens de eerste president van België wordt.
 • Walter Poels

  3 maanden geleden
  @Ward: Wat die versnippering van bevoegdheden betreft hierbij een voorbeeldje. De 9 ministers bevoegd voor volksgezondheid zijn verdeeld wals volgt: 1 federale + 1 Vlaamse + 7 (zeven !) ten zuiden van de taalgrens. Uw conclusie: schuld van de NVA dat de Franstaligen hun zaakje niet op orde krijgen en bewust versnipperen om meer volk een politiek mandaat te geven. Graag de schuld leggen waar hij wel thuis hoort en niet bij een ander aub.
 • ward Dewinter

  3 maanden geleden
  Maar het is wel Jambon die als minister de civiele bescherming serieus kortwiekte en het zijn vooral de Vlaamse partijen ( met NVa op kop ) die ons land onbestuurbaar hebben gemaakt door de versnipperde bevoegdheden in te voeren. Dit alles om hun grote droom ,een onafhankelijk Vlaanderen te realiseren. Trouwens, een ramp met die omvang zou in Vlaanderen niet beter aangepakt worden ,daar ben ik van overtuigd !
 • Yolande MARIS

  3 maanden geleden
  Zo behandelen onze regeringen het eigen volk.Dat de EU 2.3 biljoen € cadeau doet aan Ukraine en co daar hebben ze hun fiat voor gegeven.Het wordt tijd dat we een regering afdwingen die rekening hogere met het welzijn van hun eigen bevolking ipv te azen op een Europees zitje.
 1. Ook in onderwijs bijkomende maatregelen: vanaf drie besmettingen hele klas in quarantaine en klasgroepen moeten gescheiden blijven

  Ook in onderwijs bijkomende maatrege­len: vanaf drie besmettin­gen hele klas in quarantai­ne en klasgroe­pen moeten gescheiden blijven

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de onderwijskoepels en de vakbonden hebben een voorstel uitgewerkt voor bijkomende coronamaatregelen in het onderwijs. “We hebben enkele maatregelen uitgewerkt en voorzien ook extra middelen voor de scholen", kondigt minister Weyts aan bij VTM Nieuws. Bij de onderwijsbonden echter is niet iedereen ervan overtuigd dat de maatregelen voldoende zullen zijn om de verspreiding van het coronavirus op scholen tegen te gaan.