Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ANP

ONZE OPINIE. Dit virus verrast niet alleen ons land, maar die eeuwigdurende debatcultuur? Da's wel typisch Belgisch

Het is bijna een gezegde geworden in de Wetstraat. Als Jan Jambon (N-VA) oproept tot kalmte, moet je je paraat houden. Maar het geroep van allerlei gouverneurs, een niveau dat we al lang liever kwijt dan rijk zijn, verwart nog meer in deze vierde golf. Zelfs de minder evidente sheriffs zoals de Oost-Vlaamse Carina Van Cauter roeren zich. Het gevolg zijn ongelijke inspanningen. Want waarom mag het chirofeestje in Oostakker niet doorgaan en het feestje in de Gentse Kompass Klub wel? Jongeren betalen zo de prijs. Maar Carina Van Cauter vindt dat we solidair moeten zijn. Paroles et paroles et paroles, zong de Franse zangeres Dalida. 

28 reacties

 • Carla Van Geel

  1 jaar geleden
  Zovele mensen met zovele verschillende noden en wensen tevreden stellen kan gewoon niet. Als er zoveel gepalaverd wordt is dat omdat vaccinatie niet verplicht wordt en omdat er geen samenwerking is met de deelgemeenten, dan is er maar één winnaar: covid19.
 • alain debels

  1 jaar geleden
  Op Nederlandse, Duitse en Franse TV hoor ik precies dezelfde problematiek als hier. We moesten vroeger toch altijd vergelijken met onze buren ?
 • Willy De Backer

  1 jaar geleden
  Ze kunnen het niet,onbekwaam daar blijft bij!
 • kris platteau

  1 jaar geleden
  Weyts Weyts Weyts lees ik zoveel hieronder. Niemand van de Vivaldi supporters durft toe te geven dat als Vandenbroucke de boosterprikken niet had tegengehouden in september, we nu van een golfje spraken ipv een golf.
 • Davy Capri

  1 jaar geleden
  Om nog maar te zwijgen over de dwaze maatregelen en beslissingen die worden genomen!