Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Didier Lebrun

ONZE OPINIE. “De vaccintwijfel in Brussel is ook een Vlaams en Waals probleem”

Er komen onrustwekkende signalen uit Brussel. In de hoofdstad lijkt de vaccintwijfel groter te zijn dan elders. “En dat is ook een probleem voor Vlaanderen en Wallonië”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Vraag is of we dat al voldoende beseffen.”

25 reacties

 • emiel hayen

  2 maanden geleden
  Toch eenvoudig werk met een vaccinpas, ik neem geen vaccin en kom nergens en hier komt ook niemand bijna 14 maand en winkelen is bestelling afhalen,terrasje of etentje is niet nodig dat kan thuis ook. Je moet keuzes maken in je leven en als gepensioneerde kan het! Enkel spijtig dat anderen niet accepteren dat iedereen een vrije keuze heeft!
 • camiel huughe

  2 maanden geleden
  Twee volkeren, twee culturen, twee talen in één koninkrijk. Het kan toch geen toeval zijn dat de taalgrens in België congrueert met de kaarten van de COVID-besmettingen in dit kunstmatig land ! Elke Belg met burgerzin moet toch toegeven dat, om dit kleine land samen te houden, er ernstig over een behoorlijk zelfbestuur van Vlaanderen en Wallonië dient nagedacht te worden. Een con-federaal land is m.i. "de" oplossing tegen de totale splitsing. La Belgiue de Papa est dépassée. Aanpassen dus !
 • Marc Devuldere

  2 maanden geleden
  Moeste ze duidelijker zijn in hun uitleg over de werking van de vaccins dat zou al veel verschil maken. Ik vind over Astra Zeneca op site van UZ Gent het volgende "Het AstraZeneca-vaccin beschermt voor 100 procent tegen hospitalisatie en ernstige COVID-19 vanaf 3 weken na de eerste inenting en voor 70-75 procent tegen milde COVID-infecties. De werkzaamheid stijgt tot boven de 80 procent na de tweede prik als die na 12 weken wordt gegeven. " Ergens anders vindt ge totaal andere informatie .
 • Pé Gevers

  2 maanden geleden
  Er moet meer fijnmaziger met de cijfers omgegaan worden. Veel meer per regio werken. En een regio is niet gelijk aan een provincie maar een deel van een provincie. Hoe zit het met de besmetting in de afzonderlijke regio's. Hoe zit het met de vaccinatie per regio. Het kan toch niet dat geheel Belgenland gegijzeld wordt door enkele regio's. Eventueel moet er een lockdown zijn voor bepaalde regio's, met beperking van niet-essentiële reizen. Zie lockdown van de provincie Antwerpen vorig jaar.
 • bob jansens

  2 maanden geleden
  velen willen zich laten vaccineren, maar niet met om het even welk vaccin.