Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ANP

ONZE OPINIE. De kost van de vergrijzing als een molensteen rond onze nek

44 reacties

 • Alex Hermans

  2 maanden geleden
  80% gaat men nooit halen en dat komt door de hoge brutoloonkost en de hoge eisen die de werkgever stellen ivm ervaring en diploma, 360000 werklozen, dat men die eerst aan t werk zet voor men de pensioen leeftijd verhoogt
 • Paul Roymans

  2 maanden geleden
  Een overheid met een hoofd als een watertoren zorgt dapper mee dat er voor niks geld is, zij belonen zichzelf tot in den treure.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  In andere landen in de EU is die vergrijzing er ook. 80% werkzaamheidsgraad is een illusie. Waar ze dat benaderen, zoals in Nl, werkt meer dan de helft van de werkenden in een deeltijdse baan, 26,8 % van de mannen en 76,6 % van de vrouwen. Dat is meer dan dubbel zo hoog dan in andere EU landen. Naarmate men hier de mensen langer en harder wil laten werken zal dat hier ook toenemen. Mensen willen meer dan enkel maar leven om te werken. Door de babyboomers moest er trouwens een overschot zijn.
 • Rudy Van Dam

  2 maanden geleden
  Zorg eerst dat de werkzaamheidsgraad effectief 80% haalt en doe nadien beloftes. Dan weet je ten minste dat het financiële plaatje klopt! Ik wil ook wel een beter (€) pensioen, maar 'voor wat hoort wat' en dus moet je toch minstens de helft van je actieve loopbaan gewerkt en bijgedragen hebben!
 • lutgarde verijke

  2 maanden geleden
  Wie heel zijn leven bijgedragen heeft is dus in gevaar??Diegenen die niet of nooit zal bijdragen zit hier op rozen begrijpen wie begrijpen kan!
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Eerder problemen met filmwapen tijdens opnames ‘Rust’: cameraploeg vertrok om onveilige werksituatie vlak voordat Baldwin fatale schot loste

  Eerder problemen met filmwapen tijdens opnames ‘Rust’: camera­ploeg vertrok om onveilige werksitua­tie vlak voordat Baldwin fatale schot loste

  Zeker zes leden van de cameracrew verlieten de filmset van ‘Rust’ enkele uren voordat acteur Alec Baldwin per ongeluk het schot loste waarbij cameraregisseur Halyna Hutchins om het leven kwam. Dat schrijven de LA Times en showbizz-site Deadline. De werknemers hadden geklaagd over de slechte werkomstandigheden. Ook zouden er eerder problemen zijn geweest met een filmwapen op de set.