Een meisje dat vrolijk haar toekomst tegemoet huppelt op het tarmac van Melsbroek.
Volledig scherm
PREMIUM
Een meisje dat vrolijk haar toekomst tegemoet huppelt op het tarmac van Melsbroek. © Johanna Geron

ONZE OPINIE. Als het huppelende meisje lacht, is het even wereldvrede

3 reacties

 • Eddy west

  1 jaar geleden
  asiel kan eenvoudig zijn. wie in aanmerking komt mag vb 5 jaar blijven en geniet dan bepaalde voordelen. geen overkomt familie, niet teug op bezoek naar land herkomst, geen B nationaliteit. na 5 j evaluatie, is toestand in land terug beter, geen asiel maar terugkeer. bij geen verbetering nog eens 5 j. hierna zelfde cenario maar indien niet terug wel kans op B identiteit na test op voldoende integratie ( test bestaat in vele landen al).
 • Erik Desmedt

  1 jaar geleden
  Al artikels van de Nederlandse journaliste Bette Dam gelezen over de gigantische hulpindustrie die de Westerlingen daar opzetten zonder enige controle over wie wat deed? Sommige van deze Afghanen die naar hier komen, verdienden jarenlang zeer goed geld en worden nu door hun landgenoten als collaborateurs beschouwd. Moeten wij nu levenslang betalen voor die gigantische hulpindustrie die nu onze kant uitkomt? Graag toch wat discussie over wat die mensen daar precies deden.
 • alfons schouwaerts

  1 jaar geleden
  Inderdaad door het falend terugkeerbeleid kamp je met opvangproblemen voor de mensen die echt in nood zijn en een negatieve publieke reactie
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Kerstseizoen officieel ingeluid: lichtjes van iconische kerstboom in New York aangestoken
  Play

  Kerstsei­zoen officieel ingeluid: lichtjes van iconische kerstboom in New York aangesto­ken

  In het hartje van Manhattan in de Amerikaanse stad New York zijn gisteren duizenden mensen samengekomen om een van de beroemdste kerstbomen ter wereld te zien fonkelen. De boom, een spar van maar liefst 25 meter hoog en 90 jaar oud, is uitgerust met 50.000 ledlichtjes en staat ook dit jaar weer te pronken in het Rockefeller Center. Nu de lichtjes zijn aangestoken, zijn de feestdagen officieel aangebroken.