Onze Club-watcher over het offensieve probleem: "Nieuwe spits in januari, graag!"

BELGA
Hoe lang nog?! We zijn november en de teller staat op vier goals. Vier. 4. We hebben het hier over het totaal aantal doelpunten van de Brugse diepe spitsen. In 19 matchen dit seizoen. Dat is één vijfde. Zelfs als we abstractie maken van de Champions League, blijven de cijfers dramatisch ogen. Drie goals in 13 competitiematchen, 1 Supercup en 1 bekerwedstrijd. Drie. 3. Net als in het kampioenenbal aangetekend door Vossen. Omdat daar ook twee strafschoppen bijzitten, eigenlijk te herleiden tot één veldgoal. Eén. 1. Van je diepe spitsen. Op 19 competitiedoelpunten. Geen enkele Belgische eersteklasser doet in verhouding slechter.

Wat moet een trainer daarmee? Eens diep zuchten om te beginnen. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert zullen woensdagavond aan de zijde van de geschorste Preud'homme aan den lijve ondervonden hebben hoever diens frustratie reikt. Ver genoeg om al na één helft een kruis te maken over Diaby alleszins. Wat een wanprestatie opnieuw van de Malinees. In vergelijking met vorig seizoen onherkenbaar. Toen 20 doelpunten over alle competities. Nu zijn dat nul goals. Nul. 0. Dat zijn er evenveel als Wesley, maar die komt pas kijken en is amper 19 jaar. Wat krediet is bij de Braziliaan wel op zijn plaats. In tegenstelling tot bij Diaby. Twee weken geleden verklaarde de Franse Malinees in deze krant nog: "Persoonlijk vind ik niet dat ik zwak speel, het is gewoon minder goed."

Pardon? En hij mompelde er nog iets bij van een blessure in de voorbereiding. 'Les excuses sont fait pour s'en servir'. Wel, Abdou, je excuses zijn opgebruikt. Lees de volledige analyse van onze Club-watcher op HLN SPORT PLUS! Proef nu vier weken lang voor slechts twee euro!