Onze Chef Voetbal ziet hoe Kompany zijn aura kwijt is: "Hij is nu 'one of the boys' geworden"

BELGA
Zijn kopje mag dan wel nog fier omhoog staren, de ogen mogen nog wel fonkelen, maar één jaar na zijn laatste optreden met de Rode Duivels is Vincent Kompany terug in België met beduidend minder strepen op zijn pak. De achterdocht of we ooit nog de allerbeste Kompany zien, maakt van hem 'gewoon een voetballer van vlees en bloed'.

En kunnen we het de heren als Guardiola en Martínez wel kwalijk nemen? Kijken wij, journalisten, zélf niet met een andere blik naar Kompany?

Gisteravond in Tubize. Journalist X, bij de start van de opwarming: "Kompany is nog steeds niet uitgevallen, jongens." Journalist Y, als Kompany in de trap- en pasvorming zeer intensief traint: "Opletten, Vincent, niet te ijverig." Journalist Z, als Kompany in een wedstrijdje in duel gaat met doelman Sels: "Ooooh, Vincent, neen, niet doen."

Lacherig
Er wordt bijna een beetje 'lacherig' gedaan, verderfelijk ras als we zijn.
Was de allerbeste Kompany niet weg te denken uit de basis van de Rode Duivels, dan is déze Kompany 'one of the boys' geworden.

Zie, niemand heeft de perschef uitdrukkelijk gevraagd om Vincent mee te brengen naar de persconferentie vanavond -Jan Vertonghen vertelt ook geen onzin.

De avond is pikzwart boven Tubize. Een trein passeert. Kompany heeft een truitje aan dat zijn nek bedekt. Frêle man.

In ons hoofd horen we Martínez schallen: 'Programma', 'proces'...

Van het geweten van de ploeg naar niet langer een prioriteit meer: onze Chef Voetbal Stephan Keygnaert ziet en legt uit hoe de tijden veranderd zijn voor Vincent Kompany - zowel bij Manchester City als bij de Rode Duivels. Lees het hele verhaal integraal op HLN SPORT PLUS - onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar twee euro!

BELGA
BELGA