Ontruimd deel Kopenhagen weer vrijgegeven na vals alarm

EPA
In de Deense hoofdstad Kopenhagen is vanochtend een gebied tijdelijk ontruimd vanwege een verdachte brief. Ontmijners waren met honden naar het cultuurcafé Krudttoenden in de wijk Oesterbro gestuurd waar een terrorist zaterdag een 55-jarige heeft doodgeschoten.

De verdachte brief bevatte niet-haatdragende boodschappen die samenhangen met de aanslag van zaterdag, zegt de politie volgens het persbureau Ritzau. Toch hadden medewerkers van het café de politie gealarmeerd. Ontmijners gingen met honden ter plaatse. De brief bleek geen explosieven te bevatten.

Het cultuurcafé Krudttoenden in de wijk Oesterbro werd zaterdag onder vuur genomen door een 22-jarige Deense man. In de nacht van zaterdag op zondag schoot dezelfde man een beveiliger bij een synagoge in de Deense hoofdstad dood. Zondagochtend kwam de verdachte om bij een vuurgevecht met de politie.

Gisteren werd er vlakbij het café een herdenking gehouden voor de slachtoffers van de terreurdaad. Daarbij waren tienduizenden mensen aanwezig.

AFP